Bethesdin Redfall dobio datum izlaska i novi promotivni video

Tvorci serijala Dishonored su novim promotivnim video potvrdili ranija šuškanja o svibnju kao mjesecu objave njihovog novog projekta Redfall u kojem se bavimo napucavanjem vampira

Damir Radešić četvrtak, 26. siječnja 2023. u 20:30

Najavljen u lipnju 2021., Redfall je izazvao veliko zanimanje igrača, poglavito ljubitelja kooperativnih pucačina poput primjerice Left 4 Deada i njegovih nasljednika, a jučer su potvrđene i ranije neslužbene informacije o datumu izlaska. Naime, usporedo s novim podužim promotivnim video u kojem je prikazana konkretna igrivost, izdavačka kuća Bethesda i razvojni tim Arkane Austin su objavili kako Redfall stiže među igrače 2. svibnja u verzijama za Xbox Series X|S i PC, dok će vlasnici PlayStationa ostati kratkih rukava što ne iznenađuje obzirom da je Microsoft prije dvije godine kupio Bethesdinu krovnu tvrtku ZeniMax.

Ukratko, Redfall je zamišljen kao solo i kooperativna pucačina smještena u istoimeni gradić u Massachutsettsu u kojeg nakon neuspjelog znanstvenog eksperimenta stižu horde vampira i njihovih ljudskih pomagača. Na raspolaganju će nam biti četiri lika unikatnih sposobnosti koji će se tijekom misija nadopunjavati uz naglasak na otvorenom svijetu i unikatnim mehanikama. Obzirom da je Arkane Studios stekao svjetsku slavu Dishonoredom i igrama koje su uslijedile, poput Deathloopa, potvrdio taj status, nije nikakva tajna da klasična oružja i uobičajeno napucavanje možemo odmah prekrižiti i jedva čekamo prigodu provjeriti što su nam to novoga ovi kreativci priredili.