Blizzard radi na više mobilnih igara za sve svoje franšize

Prema riječima izvršnog producenta Blizzarda, Diablo Immortal nije izuzetak, obzirom da su kao tvrtka promijenili stav prema igranju na mobilnim uređajima

Damir Radešić četvrtak, 8. studenog 2018. u 13:25

Najava Diabla: Immortal je mnoge ostavila u šoku, no izgleda da će se igrači morati priviknuti na nove vjetrove koji pušu iz Blizzarda. Naime, tijekom konferencije za novinare na BlizzConu 2018, Allen Adham, izvršni producent Blizzarda je izjavio kako su posljednjih par godina promijenili stav prema mobilnom igranju jer su mnogi od njih računala kao primarne platforme za igranje zamijenili mobitelima.

"Mnogi naši najbolji developeri trenutno rade na novim mobilnim naslovima za sve naše franšize", kaže Adham i dodaje da su neki od njih dodijeljeni vanjskim partnerima kao što je slučaj Diabla: Immortal, dok na ostalima rade interno. Prema njegovim riječima, u izradi je trenutno više naslova no ikad u njihovoj bogatoj povijesti, te će informacije o svemu podijeliti sa fanovima u budućnosti.

Prisjetimo se, Warcraft je već ranije dobio svoju mobilnu preradu u vidu digitalne kartaške igre Hearthstone: Heroes of Warcraft, Diablo će u svijet mobitela kročiti svježe najavljenim Diablom Immortal, a najave mobilnih StarCrafta i Overwatcha tek trebaju uslijediti.