Call of Duty Warzone zaigralo preko 100 milijuna igrača

Nešto više od godinu dana trebalo je besplatnom battle royaleu Call of Duty: Warzone da okupi preko 100 milijuna virtualnih bojovnika, što je svakako impresivan rezultat

Damir Radešić srijeda, 21. travnja 2021. u 14:37

Vjerujemo da svi pamte 20. ožujak prošle godine kada je Activision objavio Call of Duty: Warzone, njihovo viđenje battle royalea koje se odmah uključilo u utrku pridobivanja igrača koji bi se napucavali, a za to ne bi ništa platili. Ne smatramo to nimalo lošim, dapače, svi volimo besplatne stvari, no to je samo manji razlog za uspjeha neke igre i masovno privlačenje igrača, a brojke pokazuju da je Warzone bio i jest pravi pogodak. Niti tjedan nakon objave, zaigralo ga je 15 milijuna duša, 30 milijuna u deset dana, 50 u mjesec, da bi nakon toga statistike govorile o 75 milijuna u kolovozu i napokon 85 milijuna u prosincu. Prema novoj objavi Activisiona, CoD: Warzone je do sada zaigralo preko 100 milijuna igrača, pri čemu vjerojatno računaju i onih pola milijuna u međuvremenu bananih, ali realno, igrali su ga, pa makar i nepošteno.

Šalu na stranu, zanimljivo je kako je ova objava legla taman prije velike nadogradnje i pokretanja treće sezone, o čemu smo jučer pisali, i dugo očekivanog nuklearnog napada koji će autorima omogućiti predstavljanje potpuno nove mape Verdansk. Kad već spominjemo ovaj događaj, recimo i kako nas developeri već duže od mjesec dana pripremaju za "kraj svijeta kakvog poznajemo", počevši od pojave zombija, pa sve do zaraženih zona koje i same igrače pretvaraju u zombije ukoliko u njima poginu. COD Warzone Nuke Event koji će uvesti ove promjene je zakazan za danas u 21:00 po našem vremenu i živo nas zanima kako će se igračima svidjeti nova era Warzonea.