Cyberpunk 2077 još jednom odgođen, ovog puta do sredine studenog

Iščekivani RPG tvoraca serijala The Witcher još jednom je odgođen zbog razloga koje većina igrača može pretpostaviti

Mateja Šop četvrtak, 18. lipnja 2020. u 20:20

Ova godina započela je s odgodama, nastavila s otkazivanjem događanja i sada se opet možemo vratiti na odgađanje izlaska igara. Ono što je CD Projekt Red odlučio početkom godine ponovio je opet - njihova nova igra Cyberpunk 2077, koju velik broj igrača nestrpljivo čeka, još jednom je odgođena. Vijest stiže tjedan dana prije nego što će se održati Night City Wire, prezentacija u kojoj će članovi tima pričati o onome što nas čeka u tom RPG-u s pogledom iz prvog lica, a razlozi su opet isti.

Kada je tim odgodio igru u siječnju i rekao da ćemo je umjesto početkom travnja ogroman, cyberpunk grad istražiti sredinom rujna, poručili su igračima da im treba dodatno vrijeme za dotjerati igru do stupnja kojim će oni biti zadovoljni. Danas su razlozi isti, uz dodatna objašnjenja:

Ekipa kaže da su svi sadržaji u igru ubačeni i sve gameplay mehanike implementirane. Ono što ih još uvijek ne veseli jesu količina bugova je prevelika i svi sustavi nisu dobro balansirani. "Ogroman svijet znači da ima ogroman broj stvari koje treba uskladiti i dodatno vrijeme koje smo uzeli omogućit će nam upravo to". Dodali su da znaju da ova odluka neće oduševiti igrače i da će izgubiti njihovo povjerenje, ali smatraju da je ovo ispravna odluka koja će se isplatiti.

Cyberpunk 2077 će sada umjesto 17. rujna izaći 19. studenog, a platforme koje su zasad potvrđene jesu PC, PlayStation 4 i Xbox One. Znamo da je Microsoft već najavio kako će ova igra imati podršku za Smart Delivery, pa svi vlasnici njihovih aktualnih konzola koji kupe Xbox Series X automatski će dobiti primjerak kad razvojni tim pripremi verziju za novu generaciju konzola. Kao što smo spomenuli, idućeg četvrtka u 18 sati održat će se Night City Wire, a sve nove informacije koje CD Projekt objavi ćemo vam prenijeti. Do tada možete posjetiti službene stranice ili se podsjetiti kako izgleda posljednji trailer koji su objavili.