Cyberpunk 2077 odgođen do sredine rujna

Nakon dvije velike igre koje izdaje Square Enix sada se javio i CD Projekt Red s odgodom za svoj iščekivani RPG koji je trebao izaći u travnju

Mateja Šop četvrtak, 16. siječnja 2020. u 21:00

Tek je prošlo pola prvog mjeseca u 2020. godini, a već su tri velike igre odgođene. Prekjučer nas je Square Enix obavijestio da ćemo Final Fantasy VII Remake moći zaigrati malo više od mjesec dana od prethodno najavljenog datuma, dok je Marvel's Avengers prebačen na početak rujna. Danas je javio CD Projekt Red i isti tretman će dobiti i njihov dugo iščekivani novi RPG Cyberpunk 2077.

U Night City smo trebali zakoračiti 16. travnja i kao V zajedno s Keanu Reevesom istražiti svaki kutak, ali to ćemo se za to morati strpjeti dodatnih pet mjeseci. Razvojni tim se oglasio putem društvenih mreža i službenih stranica, a razlog sigurno možete pogoditi - kao i sve igre kojima se izlazak odgodi, tim želi pružiti najbolje moguće iskustvo.

Za to je uvijek potrebno dodatno vrijeme, a s obzirom na ambicije tima iz Poljske i očekivanja koja sada moraju ispuniti, ne iznenađuje nas što se to dogodilo. Kažu da je igra gotova i u igrivom stanju, ali kako bi sve bilo tip top, tih pet mjeseci za testiranje i ispravljanje će im dobro doći. Suosnivač i glavni čovjek studija su za kraj poručili da će nas obavještavati o napretku i zahvalili se fanovima na podršci.

U odnosu na serijal Witcher, Cyberpunk 2077 ćemo igrati s pogledom iz prvog lica i koristiti svakakva oružja. Naravno, opcija za prelaženje igre ima malo more, kao i kombinacija za stvaranje lika i korištenje vještina koje vama najviše odgovaraju, kao što u RPG-ovima mora biti. Očekivanja za igru su izuzetno visoka otkad je razvojni tim u javnost pustio prvi gameplay demo od 50 minuta, pa ćemo vidjeti hoće li CD Projekt Red uspjeti sve propisno odraditi. Cyberpunk će, ako ne dođe do nove odgode, izaći za PC, PlayStation 4 i Xbox One 17. rujna, a ako se želite prisjetiti svega što je tim do sada podijelio, proučite službene stranice.