Darksiders Genesis seli popularni serijal u ARPG vode

Iako su možda mogli pričekati još par dana, ekipa iz THQ Nordica najavila je spin-off nastavak u akcijskom serijalu koji je inspiraciju potražio u Diablu

Mateja Šop četvrtak, 6. lipnja 2019. u 21:58

THQ Nordic je prije dva dana rekao da će između 5. i 7. lipnja svakog dana otkrivati po jednu igru, a više detalja o svakoj objaviti za vrijeme sajma E3. Danas su prije njihove službene objave procurile informacije, pa je čast prikazivanja prvog trailera dobio IGN, koji su prije dvije godine također bili prvi koji su objavili bilo kakve informacije vezane uz novu igru u serijalu Darksiders.

Tada je bio u pitanju Darksiders 3, a danas je u pitanju spin-off i prvi akcijski RPG u serijalu imena Darksiders Genesis. Radnja ove igre odvijat će se prije onih u trilogiji, a igrači će dobiti priliku zaigrati kao novi jahač apokalipse imena Strife. Uz njega, u najavnom traileru možemo kratko vidjeti glavnog junaka prve igre, War, a kako se radi o igri u tom žanru, lako je moguće da će podržavati kooperativno igranje za četiri igrača i vidimo što Death i Fury imaju za reći.

Prema onome što smo mogli vidjeti nakon kratkog uvoda, izgleda da je razvojni tim Airship Syndicate (Battle Chasers: Nighwar) bacio oko na Diablo 3 i par ideja posudio od Blizzarda, a budući da je svijet Darksidersa dosta zanimljiv i prepun demona, stvar bi mogla dobro funkcionirati. Osim toga, tim kaže da ćemo kao Strife pokušati spriječiti Lucifera u njegovom naumu uništenja cijelog čovječanstva, te da ćemo uživati u napetoj borbi, istraživanju, rješavanju zagonetki i epskim bitkama s bossevima.

Darksiders Genesis je najavljen za PC, PS4, Xbox One, Switch i Google Stadia, ali ne znamo kada će izaći ni po kojoj će se cijeni prodavati. Te informacije će THQ Nordic podijeliti kada sajam započne za par dana, a do tada možete baciti oko na najavni trailer.