DayZ nakon pet godina dobiva novu ekspanziju Frostline koja nas vodi u hladnije predjele

Bohemia Interactive je najavila novi dodatak za DayZ koji će u ledenom okruženju igračima predstaviti nove izazove u arktičkom okruženju, uz dakako, nezaobilazne zombije

Damir Radešić petak, 10. svibnja 2024. u 17:17

Unatoč starosti i žestokoj konkurenciji, multiplayer survival DayZ i dalje okuplja popriličan broj igrača, čak dapače, tijekom godina se isti progresivno povećavao, zbog čega je ekipa Bohemia Interactivea odlučila zasukati rukave i nagraditi vjerne sljedbenike. Naime, najavom nadolazeće zakrpe 1.25, autori su otkrili kako će raniji i ujedno jednini DLC s novom mapom Livonia, kojeg trenutno treba platiti 13,99 eura, postati standardni dio igre, odnosno besplatan za sve, čime će utišati glas nezadovoljnika koji od samog izlaska spomenutog dodatka negoduju oko njegove cijene, barem nakratko.

Naime, u novoj objavi Bohemia je najavila kako rade na novom dodatku pod imenom Frostline koji bi trebao biti spreman ove jeseni, što je prva takva nadogradnja nakon pet godina koliko je prošlo od Livonie. Nažalost, loša je vijest da će Frostline dobiti isti tretman, pa će ga trebati kupiti, vjerojatno po istoj cijeni obzirom da ista nije definirana, no dobro je što igrači dobivaju novo igralište koje izgledom odudara od postojećih, čime će istovremeno dobiti i nove razloge da se zadrže uz DayZ.

Frostline nas vodi na izmišljeno otočje Sakhal na koje igrači/preživjeli stižu nakon glasina o blagostanju koje njime vlada. Nažalost, glasine su se pokazale običnim birtijaškim trabunjanjima, pa nas na 83 četvorna kilometra na koliko se proteže, osim uobičajenih zombija očekuju arktički uvjeti. Osim gotovo gole tundre, krase ga razne prirodne ljepote poput vulkanskih, snijegom prekrivenih planinskih vrhunaca, zaleđenih jezera i gustih šuma, kao i brojni ostaci negdašnjeg bogatstva u vidu industrijskih postrojenja i raštrkanih naselja. Stranice DayZ Frostlinea su na Steamu otvorene, pa ukoliko vas zanima, na njima ga uvrstite na listu želja.