DLC Wastelanders za Fallout 76 odgođen, privatni serveri stižu idući tjedan

Iako nije startao najsjajnije, Bethesda se konstantno trudi oko Fallouta 76 i najavljuje mogućnost zakupa privatnih servera od idućeg tjedna, ali za novi DLC će ipak trebati više vremena od planiranog

Damir Radešić petak, 18. listopada 2019. u 13:58

Priča oko Fallouta 76 je prepuna kontraverzi, počevši od spornih pakiranja u kojima su kupci dobili sve i svašta osim same igre, pa do mase tehničkih problema koji su ispravljani zakrpama koje su pak donijele nove bugove. Kako god bilo, Fallout 76 je ipak okupio oveću zajednicu koja se svakodnevno okušava u izazovima koje postapokaliptični svijet pred njih stavlja, te nestrpljivo čeka najavljeni dodatak Wastelanders.

Prema novom obraćanju javnosti developera, očito je kako će spomenuti stići kasnije od plana obzirom da autori ne žele previše riskirati i ponoviti blamaže iz prošlosti iako kažu da su iznimno zadovoljni napretkom. Wastelanders će tako biti objavljen u prvom tromjesečju iduće godine uz objašnjenje da im treba više vremena kako bi ispunili očekivanja, kako njih samih, tako i igrača. Naime, ovaj DLC je prema njihovim navodima najveći dodatak do sada i u igru će uvesti ljudske NPC-e koji su iz nekog razloga potpuno izostavljeni u izvornom izdanju zbog čega je Fallout 76 bio poprilično praznjikav, a detalje o svemu bismo trebali saznati uskoro.

Nadalje, mogućnost zakupa privatnih servera je prema tvrdnjama Bethesde jedna od najzahtjevanijih mogućnosti igrača od samog izlaska igre. Iako se razvoj ovog servisa poprilično otegnuo, zadovoljstvo im je objaviti da će spomenuti postati dostupni od idućeg tjedna, te će oni koji ne žele igrati sa strancima moći iste zakupiti i pozvati probranu ekipu, a u budućnosti će na njima moći koristiti i modifikacije po želji.

U svom priopćenju dotaknuli su se i spornog Atomic Shopa u kojem su prije par mjeseci postali dostupni korisni predmeti poput primjerice alata za popravke i zamrzivača. Developeri i dalje gledaju kako ovu uslugu poboljšati i igračima ponuditi više iskoristive opreme u zamjenu za teško stečene Atome. Potonje je moguće kupiti i za stvarni novac, ali i zaraditi putem brojnih izazova koje su autori priredili i konstantno pripremaju nove, jer upravo su svježi sadržaji ono što igrače drži uz Fallout 76.

Dakako, pri tome navodno paze da ne naruše balans igre i onima koji su spremni izdvojiti određenu svotu dolara/eura ne daju prednost nad ostalima, iako bi se i o dosadašnjoj ponudi dalo raspravljati. Za sam kraj, Bethesda obećava još nekolicinu nadogradnji koje bi trebale postati dostupne iduće godine, kao i zakrpa kojima namjeravaju riješiti zaostale tehničke nedostatke, te kažu kako rade na novim događajima, sustavu legendarnih igrača, javnim testnim serverima i raznim drugim stvarima kojima će obogatiti svijet Fallouta 76.