Electronic Arts potvrdio da nasljednik FIFA-e, EA Sports FC 24, stiže krajem rujna

Nakon razlaza s nogometnom organizacijom FIFA, Electronic Arts užurbano radi na dovršavanju vlastitog nogometnog serijala EA Sports FC čiji prvi dio stiže 29. rujna

Damir Radešić subota, 15. srpnja 2023. u 11:10

Svima je poznata priča kako je FIFA 23 bila posljednje izdanje ovog dugovječnog i posljednjih godina najboljeg nogometnog serijala. Obzirom da je nogometna organizacija FIFA odlučila prije potpisivanja novog dugogodišnjeg ugovora povećati cijenu licence, iako je službeni razlog razlaza objašnjen kao "drugačiji pogled na budućnost serijala", Electronic Arts je odlučio krenuti vlastitim putem i pokrenuti vlastitu franšizu EA Sports FC, čiji prvi nastavak EA Sports FC 24, prema novoj objavi, stiže 29. rujna.

Prisjetimo se, Electronic Arts je prilično agresivno krenuo s regrutacijom licenci, pa je za ovo premijerno poglavlje uspio okupiti preko 19.000 igrača, 700 nogometnih klubova, preko sto stadiona i 30 svjetskih liga. Među potonjima se posebno ističu Premier League, La Liga i Bundesliga, što samo po sebi jamči da će EA Sports FC 24 svakako imati svoju publiku među milijunima ljubitelja nogometa.

Uspjehu ovog poglavlja će svakako pridonijeti i činjenica da FIFA još uvijek nije ništa službeno objavila o novom nastavku i novim partnerima s kojima ga razvijaju, te sve ostaje na praznim obećanjima da će biti najbolji do sada.

Glede EA Sports FC 24, pojavili su se i neki detalji glede konkretnog sadržaja pa je tako najavljeno da će Ultimate Team, komponenta zbog koje je svako poglavlje igračima bilo atraktivno do novog, sada u iste timove spajati nogometaše i – nogometašice. Dok neki na ovaj potez gledaju s odobravanjem, drugi pak sumnjičavo podižu obrve, no činjenica jest da je odluka finalna.

Od ostalih noviteta, spominje se evoluiranje kartica igrača tijekom sezone, a najavljena je i nova mehanika vezana uz njih, PlayStyles koja će regularnima dodavati neke bonuse kojima će se izdvajati iz mora drugih. Electronic Arts se pohvalio i nadograđenim grafičkim sustavom Frostbite koji će uz tehnologiju HypermotionV dodati novu dozu realizma i prirodnijeg ponašanja igrača na terenu raznim grafičkim smicalicama koje se rekreirane zahvaljujući pomnom snimanju stvarnih nogometnih utakmica i prenošenjem detalja u virtualni svijet.