Epic Games Store daruje poteznu strategiju Terraforming Mars

Epic Games Store nam u narednih tjedan dana daruje Terraforming Mars u kojem ćemo polako kolonizirati Crveni planet i pretvoriti ga u novo stanište za ljudski rod

Damir Radešić petak, 6. svibnja 2022. u 16:47

Kao i svakog četvrtka, Epic Games Store je obnovio ponudu besplatnih naslova, no ovaj put, umjesto uobičajena dva, imamo prigodu u zbirke uvrstiti samo jedan. Riječ je o igri Terraforming Mars koja je isprva bila dostupna samo u stolnom izdanju, te je prije četiri godina zaživjela i u digitalnom, a sudeći po komentarima igrača i ocjenama kritike, razvojni tim Asmodee Digital je napravio odličan posao.

U istom preuzimamo ulogu direktora korporacije po izboru, koja će uz vječno agresivnu konkurenciju pokušati pretvoriti Mars u nastanjiv planet. Za to ćemo morati trošiti gomile resursa i novca, te koristiti napredne tehnologije kako bismo podigli temperaturu, stvorili oceane i prilagodili atmosferu ljudskoj vrsti koja će kako napredujemo u sve većem broju pristizati sa Zemlje.

Za prisvajanje ove potezne strategije koja osim solo igranja podržava i multiplayer valja imati aktivan korisnički račun na Epic Games Storeu, a prema planu, naslijedit će ga rukom crtana akcijska avantura Jotun: Valhalla Edition koja je pokupila odlične ocjene, kao i Prey iz 2017. godine kojeg potpisuje talentirana ekipa Arkane Studiosa pod pokroviteljstvom Bethesda Softworksa.