Fall Guys ostvario velik uspjeh na Steamu i PlayStationu 4

Hit battle royale koji je izašao početkom kolovoza okupio je ogroman broj igrača, a Sony i Devolver Digital otkrili su koliko je igra popularna

Mateja Šop četvrtak, 27. kolovoza 2020. u 06:00

Da je igračima trebalo nešto kompetitivno, što će usput biti šareno i zabavno, dokazuje uspjeh igre Fall Guys: Ultimate Knockout. Druga igra koju je za 2020. godinu pripremio razvojni tim Mediatonic ima elemente popularnog battle royale žanra - za krunu se bori 60 igrača kroz nekoliko rundi nasumično odabranih mini-igara i osvaja je onaj koji ostane zadnji. Ipak, tim svoju tvorevinu opisuje kao "online parti igra" u kojoj igrači ovisno o izazovu moraju surađivati ili se natjecati jedni protiv drugih.

Koncept se svidio velikom broju igrača i kritičarima, a danas je Sony objavio kako je upravo Fall Guys igra koja se najviše puta preuzela otkad postoji PS Plus pretplata. Iako nisu objavili točan broj, ovaj šareni kaos nadmašio je igre kao što su Bloodborne, Call of Duty: WWII, Uncharted 4: A Thief's End, The Last of Us Remastered i sve ostale koje su se dijelile od srpnja 2010. godine.

Nedugo nakon Sonyja, javio se i izdavač Devolver Digital, koji je sigurno jednako oduševljen ovim brojkama koliko i sam razvojni tim. Fall Guys je u prvih tjedan dana premašio 2 milijuna prodanih primjeraka na Valveovom servisu, a u tri tjedna uspjeli su premašiti nevjerojatnih 7 milijuna prodanih primjeraka.

Svi igrači koji žele uživati u platformerskom kaosu mogu to napraviti na spomenute dvije platforme, PC-u i PlayStationu 4. Mediatonic zasad nije spominjao hoće li njihov hit stići na Xbox One ili Switch, ali će uskoro popričati o novim sadržajima i planovima koje imaju. Sve detalje možete potražiti na službenim stranicama, a kako skakutanje i natjecanje izgleda u akciji pogledajte u nastavku.