Grand Theft Auto kao film nije vrijedan truda, tvrdi šef Take-Twoa

Premda su se mnogi nadali da će se Grand Theft Auto u neko doba naći i u hollywoodskom izdanju, Strauss Zelnick kaže da o takvom pothvatu niti ne razmišljaju zbog nesigurne I slabe zarade

Damir Radešić petak, 10. studenog 2023. u 11:23

Na nedavno održanoj konferenciji za investitore, šef Take-Two Interactivea, Strauss Zelnick, je pokopao nade onih koji su se nadali da će uskoro Grand Theft Auto gledati na filmskom platnu. Iako veza između filmske industrije i videoigara postoji već dugi niz godina, ekipa Take-Twoa kaže kako čitava stvar nije vrijedna ni vremena, ni truda.

Naime, ukoliko bi sami išli u financijski pothvat financiranja filma ili televizijske serije, zarada bi bila dobra, no samo u slučaju da i projekt ispadne dobar. Kako to objašnjava Zelnick, film i televizija su potpuno drugačiji posao koji je vrlo izazovan, te više preferiraju profil rizika i nagrade u poslu u kojem su trenutno.

Prema njegovim riječima, mogućnost da film ili serija podbace su daleko veće nego je to slučaj u industriji igara, barem u njihovom slučaju. "Naše projekcije uspješnosti su oko 80 ili 90 posto na konzolama. Moguća uspješnost filma u uhodanom filmskom studiju je 30 posto, odnosno mogućnost promašaja je 70 posto ukoliko licenciramo Grand Theft Auto", kaže Zelnick.

U slučaju licenciranja, povukao je paralelu s filmom Barbie koji je veliki filmski hit, no Mattel je, prema procjenama, od licence utržio nekih 125 milijuna dolara. Nije mali novac, no kako smo rekli, rizik je ekstremno visok i prema mjerilima Take-Twoa, zaradom ni približno ciframa koje zarađuju na igrama. Primjerice, samo u posljednjem poslovnom tromjesečju, Take-Two je zaradio 1,3 milijarde dolara, te ne čudi da uopće ne razmišljaju upustiti se u filmske vode. Kako smo pisali prije par dana, početkom prosinca očekuje nas službena prezentacija novog poglavlja, Grand Theft Auta VI kojeg svi željno očekujemo.