Hogwarts Legacy je najuspješnija prošlogodišnja igra s prodajom od 22 milijuna primjeraka

Iako prema ocjenama Hogwarts Legacy definitivno nije ni blizu najbolje igre prošle godine, obzirom na prodajne brojke, Warner Bros. ta činjenica nimalo ne dira

Damir Radešić srijeda, 10. siječnja 2024. u 10:57

Ako je vjerovati objavi Warner Brosa, a sumnjamo da bi se išli šaliti s takvim stvarima, njihov Hogwarts Legacy je prodan u 22 milijuna primjeraka, od čega dva milijuna samo u prosincu, čime je postao najuspješnija igra prošle godine. Iako prema ocjenama kritike Hogwarts Legacy sa svojim prosjekom od 84 posto, upravo koliko smo mu i mi dodijeli u našem opisu, nije ušao ni među prvih dvadeset najboljih prošlogodišnjih igara, Warner Bros ima dobrih 22 milijuna razloga za slavlje i brisanje suza zelenim novčanicama.

Prisjetimo se, riječ je o akcijskoj avanturi koja nas vodi u svijet Harryja Pottera, pa iako nemamo priliku susresti mladog čarobnjaka i njegove vršnjake, sama škola koju će Potter stoljeće nakon događaja iz igre pohađati, kao i zanimljiva igrivost koja uključuje mnogo mahanja čarobnim štapićem i bacanja magija, su bile dovoljne da mase fanova pohrle u ovaj virtualni svijet i otkriju njegove tajne.

Predsjednik Warner Bros. Interactive Entertainmenta, David Haddad, je ovom prigodom izjavio kako nije ponosan samo na spomenuti rezultat, već i na reakcije fanova koje su više nego dobre, na što je prema njegovom mišljenju najviše utjecala činjenica da u ovom svijetu mogu biti ono što žele, umjesto da im developeri određuju koga će igrati. U istoj objavio je navedeno kako je mnogo igrača nekoliko puta prešlo Hogwarts Legacy, a svi zajedno su na igranje utrošili 707 milijuna sati, napravili 819 milijuna raznih napitaka, sakupili 1,3 milijarde biljaka, spasili 593 milijuna magičnih zvijeri, te porazili čak 4,9 milijardi negativaca.

Dakako, obzirom na rezultat logično je da će Warner Bros. na svaki mogući način pokušati iskoristiti popularnost Hogwarts Legacyja, no ovom prigodom ništa konkretno nije navedeno. Od ranije znamo da je u razvoju sportska igra temeljena na magičnom jahanju na metli, Quidditch, nalik američkom nogometu, te da je ista trenutno u beta testiranju, no Haddad je kratko izjavio kako na tu temu nema komentara osim da je rade na način koji će oduševiti fanove.

Ipak, naglasio je kako dolazi "čitav niz ostalih stvari", pri čemu je vjerojatno ciljao na nastavak Hogwarts Legacyja, ali vrlo vjerojatno i neke spin-offove, a oni najoptimističniji se nadaju i kakvom DLC ili čak ekspanziji, iako je od same najave bilo naglašavano da tako nešto nije u planu. Ipak, u igri je veliki novac i tko zna što se kuha u čarobnom loncu Warner Brosa.