IO Interactive i Epic će ipak riješiti probleme s besplatnim sadržajima u PC verziji Hitmana 3

Razvojni tim i vlasnik najnovije trgovine za digitalnu prodaju igara smišljaju kako će ispuniti obećanje za besplatno ubacivanje sadržaja iz prijašnjih igara

Mateja Šop ponedjeljak, 18. siječnja 2021. u 16:28

Iako je danski razvojni tim IO Interactive obećao onim igračima koji su kupili dvije prijašnje igre mogućnost ubacivanja staza besplatno, prije dva dana došlo je do problema s PC verzijom Hitmana 3. Zbog toga što su sklopili ugovor o ekskluzivnosti s Epic Games Storeom, na službenom blogu napisali su da će oni koji igraju na računalima opet morati kupiti Hitman 2, odnosno Access Pass, kako bi mogli s Agentom 47 opet posjetiti poznate lokacije.

Sinoć su, nakon ne baš najbolje reakcije igrača, odlučili pojasniti situaciju i rekli da oni koji su kupili i igrali Hitman 2 na Steamu neće opet morati kupiti igru. Zasad nisu točno objasnili kako to misle napraviti, ali surađuju s Epicom na rješavanju ovog problema.

Uz razvojni tim, javio se i Epic Games. Rekli su da im nikad nije namjera da igrači moraju opet kupovati sadržaje koje su nabavili na nekoj drugoj platformi i dodali da će uz IO Interactive riješiti taj problem.

Kako stvari trenutno stoje, svi koji igru nabave prije izlaska i dva tjedna nakon izlaska u Epic Games Storeu svakako besplatno dobivaju lokaciju iz prvog Hitmana iz 2016. godine. Za Hitman 2 se spominje Access Pass koji će se prodavati po 80 posto nižoj cijeni, a kada će točno biti spremni sadržaji za one koji su kupili igru na Steamu, nije poznato. Svi koji su igrali prijašnje dvije igre, neovisno o platformi (PC, Xbox One, PlayStation 4) moći će spojiti svoj save, ako su ga sačuvali.

Hitman 3 stiže za dva dana, 20. siječnja, na sve aktualne platforme, uključujući Switch putem clouda i Google Stadiju. Radi se o prvoj većoj igri koju ćemo imati priliku zaigrati u 2021. godini i kraju World of Assassination trilogije koja je započela prije nešto manje od pet godina. Sve detalje o igri možete pročitati na ovim stranicama, a najnoviji trailer pogledajte u nastavku.