Kentucky Route Zero konačno dobiva posljednju epizodu

Nezavisni razvojni tim Cardboard Computer napokon je dovršio posljednju epizode svoje zanimljive avanture čija je prva epizoda izašla početkom siječnja 2013. godine

Mateja Šop utorak, 7. siječnja 2020. u 20:46

Prije točno sedam godina zaigrali smo prvu epizodu bizarne, ali veoma zanimljive avanture Kentucky Route Zero. Razvojni tim Cardboard Computer imao je namjeru puno ranije dovršiti svoj projekt, koji je bio raspoređen u pet epizoda, ali im je za razvoj svake nove epizode trebalo sve duže. Neki ljubitelji igre prestali su se nadati, kao i oni koji su čekali da iskustvo bude kompletirano, zato što je Act IV izašao sredinom srpnja 2016. godine.

Ipak, čekanju uskoro stiže kraj jer je razvojni tim objavio datum izlaska posljednje epizode uz najavu konzolaških verzija igre koje će izdati Annapurna Interactive (Donut County, Ashen, Sayonara Wild Hearts, What Remains of Edith Finch). Svi zainteresirani igrači će 28. siječnja moći dovršiti ovu priču - oni koji igraju na PC-u i kupili su igru nove će sadržaje dobiti automatski, a ako planirate nabaviti PlayStation 4, Xbox One ili Switch verziju istog datuma ćete moći preuzeti Kentucky Route Zero: TV Edition.

Ako prvi put čujete za igru, pratit ćete čovjeka koji se zove Conway i koji sa svojim psom istražuje skrivenu autocestu u špiljama ispod Kentuckyja. U tom putovanju susrest će se s mnogim zanimljivim i neobičnim likovima, a tročlani tim se usmjerio na priču i atmosferu, tako da ne očekujete mozgalice i izazovan gameplay. Svaka epizoda usmjerena je na nešto drugo i svaka je neobična i nadrealistična.

Kentucky Route Zero na PC-u možete nabaviti putem Steama i Humblea za 22,99 eura, dok se na GOG-u trenutno prodaje za 11,29 eura. Cijena za konzole još uvijek nije objavljena, kao što nisu otvorene ni predbilježbe, ali vjerojatno će se prodavati po punoj cijeni PC verzije. Ako se želite više informirati možete posjetiti službene stranice ili nove koje je za konzolašku verziju pripremio izdavač.