Igre

Kinda Funny Games Showcase prikazao više od 60 indie igara i pokoji veći naslov

Mateja Šop nedjelja, 9. prosinca 2018. u 18:12

Sinoć smo dobili priliku pogledati prezentaciju u kojoj je tim Kinda Funny pokazao nove trailere za sve najavljene igre i za neke objavio i datume izlaska

Iako smo mislili da će The Game Awards biti posljednje događanje na kojemu ćemo u 2018. godini dobiti nove trailere i informacije o igrama, online zabavljačka grupa Kinda Funny je s brojnim nezavisnim developerima, uz neke veće kompanije, pripremila prezentaciju od sat vremena u kojoj je prikazano čak 69 igara. Za neke smo već čuli i dobili nove informacije, no većinom se radilo o prvim prikazima.

Budući da bi bilo previše da zalijepimo oko 60 trailera u jednu vijest, izdvojit ćemo one igre koje su se nama najviše dopale. Ako imate malo više od sat vremena i zanimaju vas indie naslovi, svakako preporučujemo da pogledate sami cijelu prezentaciju (video se nalazi na samom dnu teksta) jer ima ponešto za svakog, od žanrova do platformi.

Nova igra u svijetu Conana je strategija

Razvojni tim Petroglyph Games, koji radi na remasteru kultnog strateškog serijala Command & Conquer, sklopio je partnerstvo s Funcomom te za jučerašnju prezentaciju pripremio najavni trailer za Conan Unconquered.

Službeni opis kaže sljedeće: "Conan Unconquered je strateška igra smještena u barbarskom svijetu Conana Barbarina u kojoj morate izgraditi svoje utvrde i okupiti nepobjedivu vojsku kako bi preživjeli navale hordi Hyborije. Neprijatelji dolaze u valovima i svaki je sve teži, a vi ćete morati paziti na resurse, istraživati nove tehnologije za poboljšavanje obrane i regrutirati vojnike u sve veću vojsku kako vas protivnici ne bi uništili".

Igru možete igrati sami, a tim je pripremio kooperativni mod za dva igrača za koji kažu da pruža jedinstveno iskustvo. Kao uzor se spominje Early Access hit They Are Billions, a cijela stvar zvuči obećavajuće. U planu je verzija za PC, a trebali bi je zaigrati u drugom tromjesečju iduće godine. Ako vam se sviđa najava, Conan Unconquered možete dodati na popis želja na Steamu i proučiti prve slike.

Treća epizoda za The Walking Dead: The Final Season ima datum izlaska

Nakon drama oko zatvaranja studija Telltale i nestajanja njihovih igara iz prodaje, nije odmah bilo poznato što će se dogoditi s posljednjom sezonom The Walking Deada. IP je na kraju završio u rukama Skybound Gamesa, razvojnog tima kojeg je osnovao tvorac tog popularnog post-apokaliptičnog svijeta, Robert Kirkman, pa je sasvim prikladno da oni završe priču koja je započela 2012. godine.

Treća epizoda, imena Broken Toys, izaći će 15. siječnja za PC, PlayStation 4, Xbox One i Switch. Odlična vijest za ljubitelje ove avanture i za dio bivših zaposlenika Telltalea koji pomažu Kirkmanovom timu da se sezona i priča mlade Clementine privedu kraju.

Project JUDGE pod novim imenom idućeg ljeta stiže na zapad

Sega je sredinom rujna najavila novu igru u solidno popularnom akcijskom svijetu Yakuze. Tada je bila najavljena samo za japansko tržište pod imenom Judge Eyes: Shinigami no Yuigon, a kako je izdavač počeo s izdavanjem remastera na zapadu, kao i svih ostalih Yakuza igara, bilo je za očekivati kako će igrači na ovoj strani svijeta moći zaigrati tu igru.

Uz službenu najavu koja je stigla jučer dobili smo i novo ime - Judgement. Igra je trenutno najavljena samo za PlayStation 4 (druge Yakuza igre su se počele pojavljivati na PC-u) i trebala bi izaći u ljetnim mjesecima. Osim lokalizacije, Sega je uposlila i engleske glumce, pa će igrači moći birati između originalnih glasova s titlovima ili englesku verziju. Na službenim stranicama zasad nema puno detalja, ali će ih izdavač sigurno dodati kako se izlazak bude bližio.

Humble Bundle izdaje šest zanimljivih igara

Nakon što su krenuli s prodavanjem odličnih paketa indie igara po niskim cijenama, Humble Bundle se bacio u razne druge vode. Otvorili su trgovinu, u pakete počeli stavljati knjige, stripove i softver, uveli mjesečnu pretplatu i prošle godine počeli i izdavati igre. 2019. godina će biti prilično aktivna za njih kao izdavača, a za vrijeme prezentacije dobili smo montažu za šest igara.

Ako želite saznati više o svakoj, evo imena i službenih stranica: Mineko's Night Market, The Occupation, Disco Elysium, Slay the Spire, Fae Tactics i Ikenfell.

Super Meat Boy Forever izlazi u travnju

Nastavak na platformerski hit Super Meat Boy već je dugo u izradi, a u međuvremenu se dvojac Team Meat razišao. McMillen se posvetio svojoj popularnoj igri The Binding of Isaac, dok je Refenes nastavio raditi na mesnom dječaku. Super Meat Boy Forever je već trebao izaći, ali sada smo dobili novi trailer i okvirni datum izlaska.

Novu igru trebali bismo zaigrati u travnju iduće godine, a na službenim stranicama stoji da stiže na PC, PS4, Xbox One, Switch, iOS i Android. Što je sve drugačije i kako će to funkcionirati opisano je pri dnu ove stranice.

Montaža akcijskih avantura također izgleda obećavajuće

Budući da su imali nešto više od sat vremena za prikazivanje više od 60 igara, u nekoliko smo navrata dobili montaže većeg broja igara. Čak njih sedam ugurano je u manje od dvije minute, a sve prikazane izgledaju dražesno.

Njihova imena i prezimena i poveznice: Dawnthorn, Anew: The Distant Light, Double Cross, Devil Engine, Reverie, Virgo vs The Zodiac, Boyfriend Dungeon.

BioWareov Mike Gamble popričao o Anthemu

Za vrijeme dodjela nagrada The Game Awards je BioWare podsjetio igrače da će njihova kooperativna pucačina Anthem imati i značajnu priču, pa su zbog toga pripremili i novi trailer. Kako bi malo pojasnio o čemu se točno radi, producent Mike Gamble je analizirao taj video.

Anthem je u izradi za PC, PlayStation 4 i Xbox One, a izlazi 22. veljače. Ako želite, možete putem službenih stranica proučiti sve detalje koji su do sada objavljeni, a EA planira i dvije demo verzije prije izlaska konačne verzije.

Besplatni dodaci za kraj

Tri indie igre koje su dostupne za igranje dobivaju besplatna proširenja. Odličan spoj retro platformera i metroidvanie, The Messenger, iduće godine dobit će šarenu ekspanziju Picnic Panic.

Još jedna akcijska metroidvania, samo s tematikom meksičkog folklora i luchadora, Guacamelee! 2, od jučer ima novog lika s kojim mogu zaigrati svi vlasnici igre.

Šašavi platformer sa zagonetkama u kojem se likovi smiješno kreću, Human Fall Flat, sutra na PC-u dobiva nove staze, dok će za konzole stići iduće godine.

Nakon trailera koje smo vidjeli za vrijeme Game Awardsa i ovih sinoć, bit ćemo blago optimistični i reći da bi 2019. godina mogla biti dobra za ljubitelje igara. Nadamo se da neće biti puno odgoda, da će portovi biti dobri i da će svaka veća, ali i manja igra, imati što manje bugova kada izađe. Još jednom kao podsjetnik, možete odgledati cijelu prezentaciju da vidite sve ostalo što mi nismo spomenuli.