Kineski maloljetnici moći će igrati online videoigre samo sat vremena u određenim danima

Nova pravila stižu nakon što je Peking uveo opsežne mjere protiv državnih tehnoloških divova, poput Alibabe i Tencenta, zbog pojedinih ulagača koji su štetili kineskim dionicama u zemlji i inozemstvu

Matej Markovinović utorak, 31. kolovoza 2021. u 06:00

Kineski su regulatori ovog ponedjeljka uveli nova ograničenja u svrhu smanjivanja sve veće ovisnosti o videoigrama. Prema novim će pravilima mlađi od 18 godina moći igrati online videoigre u razdoblju od 20 do 21 sat po lokalnom vremenu petkom, vikendom i praznicima.

Navodi se i da će tvrtkama za online videoigre biti zabranjeno pružati korisnicima usluge igranja u bilo kojem obliku izvan zakonski dopuštenih sati te će morati osigurati postavljanje sustava za verifikaciju pravog imena, piše Reuters.

No, kako bi se osiguralo da tvrtke uistinu poštuju nova pravila, objavljeno je da će se povećati učestalost i intenzitet inspekcija. Valja istaknuti da su maloljetnici u Kini do sad mogli igrati online videoigre tri sata pod praznicima te sat i pol ostalim danima.

Podsjećamo da je kineski tehnološki konglomerat Tencent u srpnju napravio tehnologiju prepoznavanja lica "ponoćna patrola" u svrhu sprečavanja maloljetnika da igraju videoigre u kasnim noćnim satima tvrdeći da će se tako spriječiti ovisnost koja uveliko zabrinjava kineske vlasti.

Tada se navodilo da će se ta tehnologija implementirati u preko 60 mobilnih igara te da će se za prepoznavanje lica koristiti podaci iz postojeće kineske nacionalne baze podataka s fotografijama građana.
 

 

 

Najmanji i najtanji 14" gaming prijenosnik s AMD Ryzen

165 Hz

RAZER Blade 14

Ryzen 9 5900HX, 16GB, 1000GB SSD, GeForce RTX 3070 8GB, 14" QHD 165Hz, Windows 10

17.499 kn 18.799 kn Kupi


Bežični HiFi zvučnici

AUDIOENGINE A2BT

Premium aktivni zvučnici sa stereo zvukom visoke vjernosti spajaju se sa vašom glazbom sa bilo koje aplikacije ili uređaja u sekundi. Vrhunski Bluetooth mini kućni glazbeni sustav savršen je za radnu površinu ili manje prostore.

1299 2289 Kupi

Prijenosni zvučnik

JBL GO 2 champagne

Prijenosni Bluetooth zvučnik za bežični streaming glazbe sa pametnog telefona ili tableta sa ugrađenom punjivom baterijom za do 5 sati reprodukcije, vodootpornim dizajnom i ugrađenim mikrofonom. Dolazi sa audio kabelom.

189 279 Kupi