Kojima Productions potvrdio da Death Stranding stiže na PC

Desetak dana prije nego što ova bizarna nova igra stigne na PlayStation 4 stigla je vijest o portu za računala

Mateja Šop utorak, 29. listopada 2019. u 06:00

Brojne igrače i dalje zanima što je točno Death Stranding, prvi projekt koji je osmislio Hideo Kojima nakon što se razišao s Konamijem. Od službene najave prošlo je gotovo tri i pol godine, dobili smo brojne prikaze od kojih nam stvari nisu bile pretjerano jasnije, znamo da ćemo se u igri družiti sa solidnom količinom holivudskih glumaca (najnovije poznato lice je komičar Conan O'Brien) i da je novi svijet koji je proizašao iz uma čovjeka zaslužnog za serijal Metal Gear Solid potpuno bizaran.

Prije nekoliko mjeseci smo saznali da će ova PlayStation 4 ekskluziva izaći početkom studenog, ali šuškalo se o tome da bi igra mogla izaći i za PC zato što se prestalo o njoj pričati u terminima ekskluzivnosti. Desetak dana prije nego što vlasnici Sonyjeve konzole dobiju priliku vidjeti što je to točno Kojima sa svojim timom pripremao proteklih nekoliko godina je putem društvenih mreža stigla službena najava verzije za računala.

Jedino što je zasad poznato je da će ova verzija izaći u ljetnim mjesecima 2020. godine, ali je to svakako dobra vijest za one kojima su traileri i najave do sada izgledale intrigantno i nisu imali u planu kupovati konzolu samo radi te igre. Neke Sonyjeve ekskluzive su ove godine počele biti dostupne za PC, kao što je u nekim zemljama moguće putem usluge PS Now streamati igre na računalima (Hrvatska još uvijek službeno nije podržana), pa je ovo još jedan zanimljiv potez.

Death Stranding izlazi 8. studenog za PS4, a ako imate Pro verziju konzole radit će vam bolje. Kako će Norman Reedus kao Sam ujediniti podijeljen svijet i ljudsku rasu, što su točno te bebe u staklenkama, zašto odmah nakon uriniranja narastu gljive i kako će mu točno pomoći odijelo u obliku vidre koje će mu uručiti gospodin O'Brien moći ćete sami saznati veoma brzo. Embargo na recenzije diže se ovog petka, pa će kritičari moći podijeliti svoje dojmove. Za sve one koji se žele više informirati o igri, nešto informacija krije se ovdje, dok je većina misterija ostavljena za sam izlazak. U nastavku možete baciti oko na najnoviji trailer.