Krenulo testiranje Ashlandsa, novog i najzahtjevnijeg bioma u Valheimu

Ekipa Iron Gatea i dalje marljivo radi na nadogradnjama Valheima, što dokazuje i potpuno novo područje Ashlands koje je igračima dostupno za isprobavanje u testnoj izvedbi

Damir Radešić utorak, 23. travnja 2024. u 21:55

Valheim smo, kao i mnogi igrači, pregazili nekoliko puta, a developeri iz Iron Gatea su nam ponovo dali jako dobar razlog da to iznova napravimo. Naime, prema jučerašnjem službenom priopćenju, ovaj survival RPG je dobio potpuno novo područje Ashlands koje će ponuditi masu noviteta i do sada najteže izazove s kojima su se igrači susreli. Valja naglasiti kako je spomenuto dostupno u izvedbi Public Test, pa autori napominju da je ova verzija igre nestabilna i vjerojatno sadrži popriličan broj bugova koji će biti otklonjeni uz našu pomoć i povratne informacije onih koji se odvaže zakoračiti u novi vatreni biom.

Prije nego to naprave, potrebno je izvršiti neke predradnje, bilo da Valheim zaigraju putem Steama ili Game Passa, no procedura nije nimalo komplicirana. Od očekivanih stvari, Ashlands donosi 30 novih oružja, desetak novih protivnika, 30 novih građevinskih resursa i 70 predmeta, kao i nove setove oklopa.

Samo područje je za razliku od maglovitog i sivog Mistlandsa prilično užareno, što se očituje u rijekama i jezerima lave, kao i vatrenim padalinama koje nas, kao uostalom i sve u ovoj igri, može vrlo brzo lišiti života. Kako bi se od njih zaštitili, potrebno je poduzeti određene mjere jer osim što su opasne za likove, zapalit će sve drvene građevine i brzo se širiti između njih, dok su vode oko novog bioma kipuće i mogu ih savladati samo najjači brodovi.

Doduše, isti nisu adekvatni za prelazak lave, no obzirom da će se usred nje nalaziti nove utvrde nakrcane čudovištima u kojima možemo i moramo ugrabiti opsadne mašine, igrači će morati pronaći adekvatan transport. Dakako, u ovoj nadogradnji nas očekuju i novi NPC-i, kao i novi završni neprijatelji i posebni događaji, a prema dosadašnjoj praksi, testiranje ne bi trebalo predugo trajati i nadamo se da će Ashlands uskoro biti uvršten u regularno izdanje Valheima.