Krenuo Epicov Holiday Sale 2023 s dnevnim besplatnim igrama i najvećim popustima do sada

Pomalo čudnim poklonom ionako besplatnog Destinyja 2 započela je velika novogodišnja rasprodaja na Epic Games Storeu koji je značajno povisio bonuse na kupone i povrat kredita od svake kupnje

Damir Radešić četvrtak, 14. prosinca 2023. u 11:30

Kao i svake godine u ovo vrijeme, kreću velike rasprodaje na svim značajnijim servisima, pa tako i na Epic Games Storeu. Za razliku od konkurencije, spomenuti svake godine nudi po jednu besplatnu igru svaki dan, a kako rasprodaja traje do 10. siječnja, u kolekcije možemo utrpati popriličan broj novih/starih igara.

Prvi naslov koji se nudi je doduše ionako besplatan, a riječ je o Destinyju 2 Legacy Collection koji uz osnovnu igru sadrži starije ekspanzije Witch Queen, Beyond Light i Shadowkeep. Kako god bilo, nova igra koju u zbirke možemo smjestiti bez naknade će biti otkrivena u popodnevnim satima što je dobar povod da nešto češće posjećujemo Epic Games Store umjesto uobičajeno samo petkom.

Dakako, na rasprodaji je sva sila igara, pa su tako Dead Island 2 i Hogwarts Legacy sniženi za 40 posto i platit ćete ih 35,99 umjesto 59,99 eura, Star Wars Jedi: Survivor je snižen 50 posto, dok se vječni Grand Theft Auto V kao i svake godine nudi za 14,99 eura.

Cijene dakako nisu konačne jer je u igri ponovo Epicov kupon kojeg dobivaju svi korisnici i kojeg je moguće nanovo koristiti nakon svake kupnje, no za razliku od ranije, isti sada donosi dodatnih 33 posto popusta. Korištenje kupona je uvjetovano samo na igre, što znači da je nemoguće njime smanjiti cijenu DLC-ova, predmeta unutar igre ili in-game monete, a primjenjiv je na sve naslove s cijenom višom od 14,99 eura.

Primjerice, Alan Wake 2 je snižen s 49,99 na 39,99 eura, a primjenom kupona cijena mu pada na 27 eura što je više nego povoljno za novu igru, a vezano uz ovu, valja spomenuti kako kupci na poklon dobivaju i primjerak Alan Wakea Remastered koji se u regularnoj prodaji sam po sebi nudio za tridesetak eura.

Svemu tome valja nadodati i program "Epic Rewards", odnosno "program vjernosti" kako bi to nazvali domaći trgovački lanci, a prema istom, određeni postotak od plaćene cijene se kupcima vraća u obliku kredita koje mogu iskoristiti za naredne nabavke. Ranije je ovaj program osiguravao 5 posto povrata, a sada je taj postotak podignut na 10, pa za potrošenih pedeset dolara na račun sjeda 5 kredita/dolara kojima dodatno spuštamo cijenu kod novih kupnji.