Microsoft Flight Simulator 2024 će igračima ponuditi najmanje deset pilotskih karijera

Ovogodišnje izdanje Microsoft Flight Simulatora dodatno proširuje koncept istraživanja svijeta raznolikom paletom poslova vezanih uz zračni prijevoz

Damir Radešić srijeda, 19. lipnja 2024. u 10:00

Svako izdanje Microsoft Flight Simulatora, uz nezaobilazna grafička poboljšanja, uvodi inovacije koje će igračima omogućiti detaljnije istraživanje svijeta i razne scenarije po kojima će im njihove letačke avanture dugo ostajati u sjećanju.

Ovogodišnji nastavak, Microsoft Flight Simulator 2024, na tom području nije izuzetak, obzirom da je tijekom prezentacije na Xbox Games Showcaseu predstavljeno deset letačkih karijera od kojih svaka dolazi s vlastitim ciljevima i dostupnim zrakoplovima.

Jedan od najuzbudljivijih poslova je svakako onaj vezan uz Red Bull natjecanja u kojima ćemo imati priliku pilotirati brzim zrakoplovima i nadmetati se protiv pilota pod kontrolom računala na raznim "stazama".

Komercijalni letovi nisu novost, ali svakako ih imamo priliku doživjeti na drugačiji način obzirom da, sudeći po promotivnom videu, putnički zrakoplovi dolaze sa simuliranim putnicima koje na vrijeme treba prevesti na određeni aerodrom uz poštivanje svih procedura kontrole leta vezanih uz ove pothvate.

Iako nije detaljno pojašnjen, prijevoz bolesnika bi mogao biti jedan od najzahtjevnijih poslova obzirom da bi osim što bržeg transporta do bolnice, virtualni piloti možda morali pripaziti i na stanje pacijenta i izbjegavati turbulencije, dok je će zračno oglašavanje vjerojatno tražiti točnost i let između strogo zacrtanih točaka, već prema željama oglašivača.

Kako mu i ime govori, usluga VIP prijevoza će nam donijeti scenarije u kojima ćemo morati pokupiti određenu osobu koja takvu uslugu može masno platiti i odvesti je na zadano mjesto uz nužnu brigu oko njihove udobnosti tijekom leta.

Potraga i spašavanje pak uključuje pronalazak unesrećenih, primjerice uslijed brodoloma, i prijevoz na sigurnu lokaciju, dok je karijera helikopterskog transporta namijenjena onima koji vole manevrirati s prikačenim teškim i specijalnim teretima.

Remote Cargo Ops je pak najsličniji zračnom prijevozu tereta, no u istom ćemo raditi za vojsku koja će nam na raspolaganje dati nimalo agilne masivne vojne transportne zrakoplove.

Poslovi koji se kriju iza naziva Agricultural Aviation i Aerial Firefighting su vrlo slični, obzirom da ćemo u prvom morati letjeti iznad polja i zasipati ih određenim kemikalijama, dok će igrači u drugom slučaju na točno određena mjesta požara morati ispuštati velike količine vode i drugih sredstava kako bi spriječili širenje požara i u konačnici ih ugasili.

Kako smo pisali, Microsoft Flight Simulator 2024 izlazi 19. studenog i nije isključeno da će sadržavati još pokoju zanimljivu poslovnu karijeru.