Najprodavaniji naslovi na Steamu (10.05. - 16.05.)

Ljestvica najbolje prodavanih naslova na Steamu u proteklom tjednu je u znaku svježih igara koje su ovaj put nadmašile one na promotivnim akcijama uz velike popuste

Damir Radešić ponedjeljak, 17. svibnja 2021. u 11:55

Uz predbilježbe i dostupnost od petka, Mass Effect Legendary Edition se vinuo na prvo mjesto prodaje, s potpunim pravom rekli bismo. U ovom izdanju dolazi originalna trilogija Mass Effect koja je dodatno osuvremenjena, ne samo u grafičkom smislu, već su developeri poradili na brojnim izmjenama igrivosti što, sudeći po prodajnim rezultatima, nije prošlo nezamijećeno. Dakako, Resident Evil Village se i dalje dobro drži, dok je Subnautica: Below Zero netom po izlasku osigurala mjesto među prva tri vodeća naslova, što je bilo i z aočekivati obzirom na preko 35.000 komentara igrača od kojih je njih čak 92 posto izrazilo pozitivno mišljenje.

Sonyjeva odluka da ekskluzive za PlayStation polako prebacuje na PC je očito bila više no ispravna jer se na ljestvici pojavio i Days Gone, druga igra ranije vezana uz PlayStation koju će od sutra imati priliku zaigrati i vlasnici PC-a, dok neobični Biomutant očito već sada ima svoju publiku obzirom da ga očekujemo tek idući utorak. I za kraj, na posljednjem mjestu, veliki Grand Theft Auto V: Premium Edition koji se na ovoj ljestvici pojavljuje čak i kada nije na popustu, iako je riječ o igri staroj preko šest godina. Nama ne smeta, a vjerujemo ni Rockstaru koji ne zna kud će s milijunima.