Najprodavaniji naslovi na Steamu (31.05. - 06.06.) - Sniženjima do prvog mjesta

Nakon dugo vremena, ARK: Survival Evolved je ponovo zasjao na vodećoj poziciji Steamove ljestvice najprodavanijih zahvaljujući masivnoj nadogradnji, ali i velikom popustu

Damir Radešić ponedjeljak, 7. lipnja 2021. u 13:00

Tjedna ljestvica prodajnih rezultata na Steamu je na vodeću poziciju, točnije prva dva mjesta, iznjedrila ARK: Survival Evolved, odnosno kompletni paket ARK: Ultimate Survivor Edition. Jednim dijelom, za ovu situaciju su zaslužni promotivni popusti pa je tako regularno izdanje spomenutog naslova moguće kupiti uz velikih 80 posto popusta, dok se čitav paket sa svim nadogradnjama prodaje za pedesetak eura. Drugi dio priče odnosi se na nadogradnju Genesis Part 2 koja za igrače ovog survivala donosi novi izazov u potpuno novom masivnom svijetu uz nova stvorenja i moćnu opremu. Navodno je ovo završetak priče o ARK-u, no vidjet ćemo hoće li se developeri držati tog plana ili nas u budućnosti podariti kakvom novom ekspanzijom.

Jedan od svježih naslova koji je ostvario zapaženiji rezultat je Going Medieval, graditeljsko menadžerska simulaciju koja je početkom prošlog tjedna zaživjela u early accessu. Spomenuta nas vodi u ne baš bajkovito srednjovjekovno razdoblje u kojem ćemo izgrađivati našu koloniju i brinuti o svim aspektima društva, uključujući obranu od nasrtljivih susjeda kojima se naša ekspanzija ne sviđa. Komentari igrača su trenutno vrlo pozitivni, baš kao i za veliki GTA V, koji se očito, od kad mu je cijena spuštena na smiješnih 14,80 eura, ne namjerava maknuti s ljestvice najprodavanijih.