Nightdive Studios odlučio oživjeti sci-fi pucačinu Forsaken

Razvojni tim poznat po izdavanju modernih verzija klasika kao što su System Shock, Turok 1 i 2 priprema još jednu igru koja izlazi uskoro

Mateja Šop četvrtak, 26. srpnja 2018. u 07:00

Forsaken je FPS koji je izašao 1998. godine za PlayStation, PC i Nintendo 64, a razlikovao se od tadašnje bogate konkurencije po tome što je igračima omogućio slobodno kretanje u svim smjerovima. Glavni fokus je bio na multiplayer modovima, koji je imao čak šest: Free For All, Team Game, Capture The Flag, Flag Chase, Bounty Hunt i Team Bounty Hunt. Oni kojima je draže bilo igrati solo, mogli su kroz četiri težine proći kroz 15 misija.

Igra je dobro prošla kod kritičara, a razvojni tim Nightdive Studios nastavlja s buđenjem nostalgije kod starijih igrača. Za remaster su pripremili podršku za widescreen i 4K monitore, poboljšanu grafiku i opcije za podešavanje, ubačen je automapping, neprijatelji i staze koje su bile ekskluzivne za N64 verziju su prisutni, dodani su novi leveli, a multiplayer podršku imat će svi modovi iz originala.

Datum izlaska i platforme je razvojni tim objavio putem Twitter profila, a kao što možete vidjeti, nova verzija Forsakena stiže već idućeg utorka na Microsoftovu najnoviju konzolu i PC. Predbilježbe za Xbox One je moguće odraditi već sada i igru je moguće nabaviti po cijeni od 20 američkih dolara, dok će PC verziju biti moguće kupiti putem Steama i GOG-a 31. srpnja.

Ako vam je prije pucanja po svemu bitno znati zašto točno pucate, radnja igre se odvija u dalekoj budućnosti u kojoj se plaćenici iz raznih dijelova svemira na uništenom planetu Zemlji bore protiv automatiziranih obrambenih sustava i među sobom kako bi došli do dragocjene tehnologije koja se skriva u tunelima duboko ispod površine. Za više detalja vas na koje stranice poslati, jer ih razvojni tim nije pripremio, ali ako vas zanima što su do sada sve napravili, možete proučiti njihove službene stranice.