No Man's Sky: Origins nova je ogromna nadogradnja za popularnu sci-fi simulaciju

Hello Games ne odustaje od proširivanja svoje, sada popularne, igre koja je do sada dobila čak 11 drugih besplatnih nadogradnji

Mateja Šop subota, 26. rujna 2020. u 06:00

Prva igra britanskog tima Hello Games je prije malo manje od dva mjeseca proslavila svoj četvrti rođendan, a iako je izlazak bio težak i neuspješan, njegovi članovi nisu odustali od svoje prve vizije i implementiranja svega što su igrači mislili da će po izlasku imati. Od tog lošeg početka i loših ocjena, No Man's Sky je dobio jedanaest besplatnih nadogradnji da bi danas stigla i dvanaesta imena Origins.

Sve su imale značajne novosti i dugačke popise promjena, ali se čini da je Origins među najopsežnijima do sada. Kratak opis za nove dodatke koji su danas stigli u ovu simulaciju s proceduralno generiranim "svime" kaže sljedeće: "Nadogradnja 3.0, Origins, drastično proširuje svijet No Man's Skyja. Istražite svemir koji je bogatiji, raznolikiji i neobičniji koji uz to ima dublju raznolikost planeta, dramatične nove terene, cijelu hrpu novih stvorenja, vremenskih uvjeta, ogromnih zdanja i još mnogo toga. Naše putovanje se nastavlja".

Osim što će igra izgledati ljepše, što će planeti biti zanimljiviji za istraživanje i što će veterani i novaci imati svakakve novosti za vidjeti, tim je doradio korisničko sučelje, olakšao teleportiranje, dodao nove opcije za one koji vole fotografirati, ubacio nove iteme i nadogradnje za Multi-tool, te stavio NPC-jeve na površine planeta da i tamo s njima možete imati interakcije. Također, nakon šest godina otkad smo ih vidjeli u prvom traileru, u igru su ubačeni kolosalni crvi koji ruju po planetima.

Kao što piše na službenim stranicama, ovo nije posljednja nadogradnja koju će No Man's Sky dobiti, a tko zna što Hello Games još sve ima u planu za svoju ambicioznu igru koja je sad već postala ono što je bilo rečeno da će od početka biti. Svi zainteresirani igrači mogu je nabaviti za PC, PlayStation 4 i Xbox One, a na sve tri platforme se trenutno nudi po sniženoj cijeni. Ako igrate na računalima bacite oko na Steam i GOG, PSN trgovina je tu za vlasnike Sonyjeve konzole, dok Xbox One verziju možete igrati u sklopu Game Pass pretplate ili igru potražiti u Microsoftovoj trgovini. Sve ostale detalje potražite ovdje.