Nova besplatna nadogradnja za No Man's Sky donosi ljubimce

Razvojni tim Hello Games pripremio je još jednu besplatnu nadogradnju za svoju znansveno-fantastičnu igru koja ovog puta ubacuje mogućnost pripitomljavanja svakakvih stvorenja

Mateja Šop srijeda, 17. veljače 2021. u 20:14

Hello Games će možda nekad prestati s nadograđivanjem svoje igre, ali nakon gotovo pet godina od izlaska još uvijek nisu donijeli tu odluku. No Man's Sky je zbilja daleko dogurao od kolovoza 2016. godine, a najnovija, opet besplatna, nadogradnja ovu znanstveno-fantastičnu igru s proceduralno generiranim svime gura dalje.

Putem društvenih mreža i službenog bloga je britanski razvojni tim rekao da je svim igračima dostupna nova nadogradnja imena Companions. Kao što joj ime kaže, sada će vas na vašim putovanjima svemirom moći pratiti razna stvorenja koja možete pripitomiti, a kasnije, ako se želite poigrati s genetikom, možete kombinirati rase i vidjeti što će ispasti, što nas malo podsjeća na Spore.

Nakon što odaberete svojeg novog virtualnog ljubimca možete mu mijenjati izgled i opremu, pa čak i komunicirati s njima. Svako svorenje na koje naletite ima svoju osobnost, pa će ovisno o njoj biti znatiželjni, zaigrani, oprezni ili agresivni. Sa sobom možete imati maksimalno šest takvih prijatelja, a Companion Register će vam reći njihove osobine, raspoloženja i stupanj povjerenja. Uz nove drugove će istraživanje sigurno biti manje usamljeno, pa će ovaj dodatak sigurno usrećiti one koji trenutno galaksijom lutaju sami.

Osim toga, tim je doradio korisničko sučelje i divlje životinje, dodao nove mogućnosti za razmjenu dobara, poboljšao performanse i učitavanje na PlayStationu 4 i ispravio neke bugove. Cijeli popis promjena i detaljnija objašnjenja novih sustava možete proučiti na ovim stranicama. No Man's Sky je dostupan za PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One i Xbox Series X/S, a na svim platformama igru trenutno možete pronaći po nižim cijenama. Za računalnu verziju posjetite Steam ili Humble, za Sonyjeve konzole PSN trgovinu, a za Xbox konzole Microsoft Store ili je možete zaigrati ako imate Game Pass. Sve ostalo što vas zanima nalazi se na službenim stranicama.