Nove verzije akcijskih igara BloodRayne i nastavka izlaze krajem mjeseca

Izdavač Ziggurat Interactive najavio je da će za nešto više od dva tjedna igrači moći zaigrati nešto uljepšane verzije ove dvije vampirske igre

Mateja Šop srijeda, 4. studenog 2020. u 06:00

Već kad smo tek napisali da do nedavno nije baš bilo igara s vampirima i kako je najavljena nova battle royale igra s krvopijama u glavnoj ulozi, izdavač Ziggurat Interactive odlučio je najaviti i nove verzije igara BloodRayne i BloodRayne 2. Oskudno obučena i vješta vampirica bila je glavna junakinja u spoju akcijskih i horor igara 2002. i 2004. godine, a ako ne računamo spin-off BloodRayne: Betrayal, koji je prilično loše prošao, ova junakinja je na ledu već 16 godina.

To će se promijeniti za nešto više od dva tjedna kada će postati dostupne BloodRayne: Terminal Cut i BloodRayne 2: Terminal Cut. Izdavač je ovim naslovima htio odati počast originalnim tvorcima, Terminal Reality, a nove verzije stižu na PC putem Steama i GOG-a 20. studenog. Ako već imate ove igre u svojim kolekcijama, ove će nadogradnje biti besplatne.

Kakva su poboljšanja? Ekipa iz Ziggurata navela je sljedeće: podrška za 4K rezoluciju, poboljšan izgled, uljepšani filmovi unutar igara, podrška za moderne kontrolere, dorađeno osvjetljenje, poboljšani efekti, dodatni jezici za igranje i prilagođeno korisničko sučelje, te optimizacija za Windowse 10.

U obje igre se družimo s Rayne, "brutalnom polu-vampiricom koja putuje svijetom i remeti planove nacistima, bori se protiv nadnaravnih prijetnji i otkriva više o svojem vampirskom nasljeđu". Obje igre imali su krvavu i brzu borbu, razne vampirske vještine, solidan dekolte i modni izričaj, kao i zanimljivu priču. Budući da je Ziggurat Interactive nabavio prava na BloodRayne IP, možda ćemo vidjeti i koju novu igru u serijalu, a do tada možete u novim izdanjima zaigrati ove akcijske igre. Više detalja i poveznice na spomenute dvije digitalne trgovine možete pronaći ovdje ako tražite original, odnosno na ovim stranicama ako ste zainteresirani za nastavak.