Novi SF RTS Falling Frontier stiže na Steam iduće godine i izgleda impresivno

Svježe objavljeni video zapis prikazuje napredak u razvoju Falling Frontiera, nove strategije koja nas vodi u pametno osmišljene i razrađene svemirske ratove

Damir Radešić utorak, 12. ožujka 2024. u 11:46

Izdavačka kuća Hooded Horse koja se specijalizirala za strateške naslove će iduće godine u program early accessa putem Steama pustiti novu SF RTS Falling Frontier. Spomenuti nas vodi u budućnost u kojoj ljudske frakcije raštrkane po planetima našeg sunčevog sustava međusobno ratuju za resurse i utjecaj nad poznatim svemirom. Uz proceduralno generiranje sadržaja, imat ćemo priliku izgrađivati svemirske postaje i luke, rudarska postrojenja, rafinerije, izvidničke postaje i dakako, masivne flote brodova koje će nam poslužiti u napadačkim i obrambenim operacijama.

Iako je predstavljen na sajmu E3 2021 i bilo je najavljeno kako uskoro ulazi u program ranog pristupa, ekipa Stutter Fox Studiosa koja potpisuje Falling Frontier je zaključila da mjesta za poboljšanja ima napretek, pa je krajem prošle godine objavljena vijest o odgodi, a dio noviteta i poboljšanja na kojima svakodnevno rade je prikazan u novom i vrlo detaljnom video zapisu. U istom su prikazane nove mogućnosti prilagodbe brodova, novo korisničko sučelje, planetarna bombardiranja, kao i borbe između brodova. Kako autori navode, za razliku od klasičnih RTS-ova, u ovom nije dovoljno označiti čitavu napadačku flotu i kliknuti na protivnika, već su tijekom bitaka nužna fina ugađanja poput ciljanja određenih dijelova protivnika ovisno o situacijama.

Uz to, protivnik nikad ne spava, pa je dio brodovlja potrebno izdvojiti u svrhu čuvanja strateških postrojenja kako bi na vrijeme uočili napadače i zadržali ih do dolaska glavnine snaga. Uz dvadeset osnovnih modela brodova koje je moguće dodatno nadograđivati raznim modulima, svaki od onih koje uvrstimo u flotu će imati vlastitog zapovjednika i posadu o čijim osobnostima i karakteristikama ovisi koliko će uspješno iskoristiti potencijal dodijeljene letjelice. U svakom slučaju, vrlo zanimljiv projekt na tragu Homeworlda kojeg u nekim elementima čak i nadmašuje.