Novo na tržištu: Forza Horizon 5, Football Manager 2022 i Jurassic World Evolution 2

Iako kraj godine nije ni blizu, polako ulazimo u završnicu izlaska zvučnih igara, a u protekla dva dana su nam stigle njih čak tri - još samo da je više slobodnog vremena

Damir Radešić srijeda, 10. studenog 2021. u 17:42

Kao da nam jesenskih hitova nije dovoljno, u dva dana su pristigla još tri, srećom, svaki namijenjen drugačijoj publici. Ljubitelji brzine svakako neće propustiti Forza Horizon 5, fanovi nogometa Football Manager 2022, dok će se stratezi okušati u Jurassic World Evolutionu 2 jer dinosaure je uvijek impresivno vidjeti u pokretu, pogotovo ako je riječ o opasnijim vrstama.

Forza Horizon 5

Vrijeme je da odgodimo sve tekuće poslove, uzmemo godišnji i zaputimo se u Meksiko u kojeg je smješteno novo poglavlje serijala Forza Horizon objavljeno jučer. Fanovi su sigurno bacili oko na rane recenzije medija koji su dobili priliku Forzu Horizon 5 zaigrati prije ostalih i znaju da su mahom iznimno pozitivne - prema Metacriticu prosjek je 91 posto za igru na PC-u, te jedan postotak više za Xbox izvedbu.

Otvoreni svijet Meksika igračima nudi gomilu podloga po kojima će jurcati adekvatnim vozilima i polako otkrivati prašume, vulkane, obalno područje i brojna druga okruženja u kojima će zbog kvalitetnog grafičkog prikaza biti teško zadržati koncentraciju isključivo na vožnji. Uz razgranatu kampanju sastavljenu od stotina izazova, očekuju nas dinamički vremenski uvjeti od pješčanih oluja do tropskih uragana, a zahvaljujući stalnim nadogradnjama, svaka će sezona biti nakrcana novim sadržajima, dok iste uz alate EventLab možete stvarati i sami.

Football Manager 2022

Vjerujemo da poznajete igrače koji igraju isključivo nogometne menadžerske igre, a jedan od vodećih serijala ovog žanra je svakako Football Manager koji je dobio svježe, ovogodišnje izdanje. Football Manager 2022 donosi 123 vodeće svjetske lige u kojima ćemo trošiti energiju i vrijeme kako bi vlastiti klub doveli do samog vrha.

Oveća baza od preko pola milijuna stvarnih igrača će nam omogućiti otkrivanje pritajenih talenata i treniranje istih kako bi izbrusili svoje vještine i na terenima pokazali puni potencijal, a gomila opcija koje se otkrivaju svakim klikom na neku stavku izbornika ima svoju svrsishodnost koju će potencijalni menadžeri morati iskoristiti ukoliko žele biti u društvu najboljih.

Football Manager 2022 je dostupan putem Epic Games Storea i Steama, a na svakom od navedenih servisa možete isprobati demo inačicu prije kupnje. Ovakvu nabavku i preporučamo jer po prvi puta autori u fizičko izdanje nisu uvrstili sam medij. Drugim riječima, u klasičnom dućanu ćete dobiti kutiju s alfanumeričkim kodom koji će igru aktivirati na Steamu, a svoju odluku izdavači objašnjavaju daljnjom predanošću u smanjenju utjecaja na okoliš.

Jurassic World Evolution 2

Smješten nakon događaja filmskog hit prije tri godine, Jurassic World Evolution 2 će nam kroz kampanju dati slobodne ruke u kreiranju posebnih parkova namijenjenih očuvanju dinosaura koji slobodno lutaju kopnom SAD-a.

U ovoj gotovo filmskoj priči imat ćemo pomoć likova kao što su Claire Dearing i doktor Iana Malcoma koje su glasovno oživjeli Bryce Dallas Howard, odnosno Jeff Goldblum, a igrači koji žele potpuno svježe iskustvo mogu isprobati novi način igranja Chaos Theory koji ih vodi u ključne trenutke svih pet filmova uz nove izazove i odluke koji možda neće rezultirati posljedicama koje smo vidjeli na filmskom platnu.

Dakako, na raspolaganju će nam biti više opcija kod izgradnje, razna poboljšanja igrivosti koja je sama po sebi bila odlična u prethodniku, preko 75 vrsta pretpovijesnih zvijeri uključujući leteće i podmorske koje su bile na samom vrhu popisa želja igrača. Jurassic World Evolution 2 je dostupna za konzole i PC za kojeg ga možete nabaviti na Steamu i Epic Games Storeu, a vlasnici nvidijinih RTX grafičkih kartica će ponovo profitirati sa svojim skupo plaćenim ljubimcima obzirom da će DLSS tehnologija ubrzati performanse čak do 60 posto.