Objavljeni hardverski zahtjevi za beta testiranje Diabla IV

Uz manje od tri tjedna do prvog kruga testiranja Diabla IV, Blizzard je objavio minimalne i preporučene sistemske zahtjeve inačice za PC

Damir Radešić srijeda, 1. ožujka 2023. u 10:50

Kako smo pisali u par navrata Diablo IV će se u finalnom obliku pojaviti 6. lipnja, no već sredinom ožujka imamo priliku isprobati ovaj posljednji nastavak legendarnog hack'n'slash serijala. Naime, već ranije je Blizzard najavio kako će u ožujku pokrenuti dva kruga beta testiranja, od kojih je većini zanimljiviji onaj drugi koji traje od 24. do 26. ožujka, a u istog mogu pristupiti svi zainteresirani igrači. Vikend prije njega je pak rezerviran za zatvoreno testiranje, odnosno, pristup će dobiti oni koji su već rezervirali svoj primjerak Diabla IV ili se domogli pozivnice na neki drugi način.

Oba testiranja su sadržajno identična, pa nas tako osim uvoda očekuje prvo područje Fractured Peaks i prilika da svoje junake podignemo do maksimalno 25. stupnja razvoja koji će u finalnom izdanju biti podignut na okruglih sto. U zatvorenom testiranju će igračima biti dostupne tri klase, barbarian, rogue i sorcerer, a tjedan kasnije će im se pridružiti dodatne dvije, necromancer i druid, uz napomenu kako će se napredak iz prve bete prenijeti u drugu, ali će nakon nje biti izbrisan, pa izlaskom finalne verzije svi krećemo iznova. Obzirom da Diablo IV stiže na Xbox Series X|S, Xbox One, PlayStation 5, PlayStation 4 i PC, Blizzard je najavio kako će se oba kruga provesti na svim navedenim platformama, te su objavili preporučene i minimalne hardverske zahtjeve inačice za PC koje donosimo u nastavku.

Minimalna konfiguracija:

Postavke: 1080p, 30 FPS

OS: 64-bit Windows 10

CPU: Intel Core i5-2500K ili AMD FX-8100

RAM: 8 GB

GPU: NVIDIA GeForce GTX 660 ili AMD Radeon R9 280

Preporučena konfiguracija:

Postavke: 1080p, 60 FPS

OS: 64-bit Windows 10

CPU: Intel Core i5-4670K ili AMD R3-1300X

RAM: 16 GB

GPU: NVIDIA GeForce GTX 970 ili AMD Radeon RX 370