Odlični Hellblade: Senua's Sacrifice je na popustu i košta samo 3 eura, grijeh ga je propusti

Uz nastavak pred vratima i obzirom na kozmetičke nadogradnje, Hellblade: Senua's Sacrifice po cijeni od samo 3 eura je neodoljiva ponuda za sve koji nisu zaigrali ovo remek-djelo

Damir Radešić srijeda, 24. siječnja 2024. u 19:48

Iako je od našeg druženja s Hellbladeom: Senua's Sacrifice prošlo više od šest godina, trenutna ponuda na Steamu nas je podsjetila na vrhunsko i do tada neviđeno igračko iskustvo koje ćemo pamtiti zauvijek, čime se samo rijetki naslovi mogu pohvaliti. Smješten u doba vikinških osvajanja, Hellblade nas stavlja u ulogu Senuea, keltske ratnice koja kreće u bitku za dušu svog ljubavnika, pri čemu ekipa Ninja Theoryja vješto iskorištava tematiku ljudske psihe i mentalnog zdravlja upakiranu u vrhunski režiranu eksplozivnu akciju.

Kako smo doznali tijekom nedavnog Developer_Directa, nastavak Hellblade 2: Senua's Saga stiže 21. svibnja i odvest će nas na Island na kojem ćemo pratiti Vikinge odgovorne za porobljavanje Senuinog naroda, što nam ostavlja sasvim dovoljno vremena da se iznova pozabavimo prvim poglavljem i obnovimo sjećanja.

Obzirom da Hellblade: Senua's Sacrifice nije imao jaku marketinšku kampanju, bilo ga je lako previdjeti, barem dok nije počeo prikupljati nebrojene nagrade za izvrsnost, a ako vam je do sada cijena od tridesetak eura bila prepreka, trenutno stvarno nemate opravdanja da ovo vanredno iskustvo ne ubacite u kolekcije na Steamu.

Naime, na spomenutom servisu do sutra vrijedi popust od čak 90 posto, odnosno, Hellblade: Senua's Sacrifice košta samo tri eura, što je manje od velikog gemišta u obližnjoj birtiji, ili ako vam je toj "fuj", kao dvije obične kave. Da stvar bude bolja, prije nekog vremena je ovaj naslov dobio veliku nadogradnju koja je dodatno uljepšala teksture i efekte, dodala ray tracing, te optimizirala performanse uz DLSS, odnosno AMD-ovu tehnologiju FidelityFX Super Resolution.