Podrobniji prikaz tri klase marinaca iz Aliens: Fireteam Elitea

Nadolazeći Aliens: Fireteam Elite će ugostiti pet igrivih klasa, a nakon inicijalne prezentacije prve dvije, developeri su nam napokon odlučili podrobnije predstaviti i preostale

Damir Radešić utorak, 13. srpnja 2021. u 21:36

Kako smo svojevremeno pisali, krajem kolovoza nam stiže Aliens: Fireteam Elite, kooperativna pucačina radnjom smještena 23 godine nakon prva tri filma Alien. Ukratko, u istoj ćemo moći preuzeti ulogu svemirskih marinaca koji putujući svemirom brodom USS Endeavor odgovaraju na krizne situacije, uglavnom uslijed najezdi xenomorpha, nama poznatijih pod zajedničkim nazivom alieni. U misije ulazimo uz pratnju dva prijatelja ili će ih u nedostatku istih preuzeti računalo, a obzirom da će nam na raspolaganju biti pet klasa, o sastavu tročlanih timova ovise i taktike koje ćemo primjenjivati.

Nedavno nam je ekipa Cold Iron Studiosa prikazala klase Gunner, praktički "majstora za sve" koji koristi klasičnu jurišnu pušku, bombe i odličan je za bliske susrete zahvaljujući sačmarici, te Technician čija će automatizirana mitraljeska gnijezda uparena s mogućnošću usporavanja napretka protivnika biti itekako korisna pri većim najezdama gmizavaca. Kako Aliens: Fireteam Elite izlazi 24. kolovoza, developeri su nam odlučili detaljnije prikazati mogućnosti preostalih klasa: Demolisher, Doc i Recon. Demolisher uz jurišnu pušku tegli i teški mitraljez L56A3 Smartgun koji će prema službenom priopćenju zbog velike brzine ispaljivanja streljiva uvijek biti gladan istog, a ova klasa ima i opcije udarnog vala koji odbacuje neprijatelje, kao i ispaljivanja mikro raketa.

Doc je pak, kako mu i samo ime govori, terenski bolničar zadužen za potporu, te je kao takav iznimno koristan ne samo zbog saniranja ozljeda ostalih članova tima, već i zbog stimulansa koji će ostalim igračima poboljšati izdržljivost, brzinu i preciznost, dok je Recon izvidnik u prvom redu namijenjen otkrivanju protivnika i opskrbljivanju tima streljivom pomoću dronova sa snajperom kao primarnim oružjem zbog čega će zasigurno biti jedna od igranijih klasa. Napretkom se sposobnosti klasa dodatno nadograđuju, pa primjerice mikro rakete Demolishera mogu dobiti zapaljivi efekt ili na trenutak zaustaviti protivnika, dok će nadograđeni dronovi Recona moći pratiti i davati negativne efekte zadanim metama ili ih možemo ostaviti da čuvaju određena područja. Sve u svemu, Aliens: Fireteam Elite na papiru ne zvuči nimalo loše.