Pokrenuta crowdfunding kampanja za Everspace 2 na Kickstarteru

Ekipa Rockfish Gamesa je na Kickstarteru pokrenula kampanju prikupljanja donacija za Everspace 2, nastavak odličnog SF "looter shootera"

Damir Radešić četvrtak, 3. listopada 2019. u 16:00

Njemački razvojni tim Rockfish Games stacioniran u Hamburgu je putem Kickstartera odlučila namaknuti početna financijska sredstva za razvoj Everspacea 2. Oni koji nas prate posljednjih par godina će se prisjetiti kako smo svojedobno opisali razvojnu verziju njegovog prethodnika koja nam je unatoč nekim manjim zamjerkama poprilično sjela, a finalno je izdanje prema Metacriticu pokupilo prosječnu ocjenu od visokih 79 posto. Obzirom na uspjeh, rad na nastavku je bio neupitan i jučerašnjim pokretanjem crowdfunding kampanje na Kickstarteru je isti i službeno najavljen. Kao i prethodnik, Everspace 2 će nas odvesti u dubine svemira uz akcijski orijentiranu igrivost nadopunjenu istraživanjem i elementima RPG-a, kao i pričom koju ćemo sami krojiti u otvorenom svijetu kojeg autori pripremaju.

Prema najavi, sama kampanja bi trebala potrajati do dvadesetak sati uz brojne sporedne zadatke koje opcionalno možemo rješavati, a kako kažu autori, najbolji opis Everspacea 2 je klasični hack'n'slash akcijski RPG sa svim klasičnim elementima poput talenata, klasa, sposobnosti i sakupljanja plijena, samo u svemiru. Napretkom ćemo svoju zbirku brodova, koji su u neku ruku i glavni likovi, nadopunjavati novim primjercima iz tri različite klase, te ih nadograđivati brojnim dodacima u svrhu kreiranja savršene ubojite letjelice koja odgovara našem stilu igranja. Oni kojima su se svidjele brzinske borbe viđene u prethodniku će u njima moći uživati i sada obzirom da je zadržana hvaljena kombinacija kontrole tipkovnicom i mišem preuzeta iz Freelancera, no kako kažu developeri, u nastavku će dodati još više opcija konfiguriranja.

Kako bi akciju napravili još interesantnijom, developeri naglašavaju da je umjetna inteligencija vidno poboljšana, te će protivnici reagirati na nas i okruženje na mnogo sofisticiraniji način, te čak i veteranima pružiti novi stupanj izazova. Zahvaljujući povratnim informacijama zajednice, u nastavku će biti dodano još više lokacija i zanimljivih scenarija poput primjerice ulijetanja u samo središte masivnih svemirskih brodova nakon što onesposobimo obrambene mehanizme i utrpavanja projektila u nuklearni reaktor. The Ancients, misteriozna vanzemaljska rasa koju smo susreli u Everspaceu će biti prisutna i u ovom nastavku, kao i njihovi portali kroz koje možemo putovati uz napomenu kako su isti žestoko branjeni i destinacije na koje nas vode nisu predvidive.

Sve to ne bi bilo moguće bez pomoći samih igrača koji se mogu uključiti u razvoj doniranjem putem Kickstartera na kojem developeri za razvoj traže 450.000 eura koje bi trebali sakupiti u narednih mjesec dana. Kako stoji u službenom priopćenju, spremni su o svemu raspravljati osim o kapitalnim brodovima i multiplayeru. Naime, potonji je bio jedan od najzahtjevanijih elemenata u prethodniku, no autori su odlučni u namjeri da ga ne uvrste ni u nasljednika. Kako sami kažu, riječ je o velikom riziku za čitav projekt i premalo članova njihovog tima ima iskustva sa dizajniranjem multiplayera, a i tržište je nakrcano gomilom odličnih igara koje ga sadrže, bilo da je riječ o kompetitivnom iskustvu ili kooperativnom.

Prema planu, Everspace 2 očekujemo u prodaji tek 2021. godine iako su stranice na Steamu već otvorene, a iscrpnije informacije o ovom obećavajućem SF naslovu potražite na stranicama Kickstartera.