Popularni Dragon Quest Builders 2 nakon konzola dolazi na PC

Izdavač Square Enix je u posljednjih nekoliko godina zaključio da je profitabilno raditi PC portove, pa će tako još jedan njihov hit uskoro biti dostupan na računalima

Mateja Šop utorak, 19. studenog 2019. u 14:45

Serijal Dragon Quest prilično je opsežan, ali je Square Enix prije tri godine odlučio da je vrijeme za neki spin-off. Rezultat je bio Dragon Quest Builders, spoj RPG-a, avanture i kopanja koji su mnogi proglasili „malo drugačjim minecraftom“, ali je prvo izdanje bilo dovoljno uspješno da poluči nastavak.

Dragon Quest Builders 2 je izašao krajem prosinca prošle godine samo za PlayStation 4 i Switch (u Japanu), ali je Square Enix, kao i s nekoliko prijašnjih igara u svojoj kolekciji odlučio napraviti port za računala. Verzija za konzole je pokupila odlične ocjene i konsenzus je bio da ako volite Minecraft i želite malo više akcije, priče i usmjeravanja na likove, nemate dobar razlog za propustiti taj naslov.

Iz izometrijske perspektive ćete upravljati likom kojeg ste napravili i istraživati svijet, rješavati glavne i sporedne misije, te družiti se s NPC-jevima koje je tim osmislio. Za vas željne ozbiljnih RPG iskustava ovo možda nije prvi izbor, ali ako ste raspoloženi za nešto ležerno ili igrate s djecom, iskustvo će biti prilično dobro.

Dragon Quest Builders 2 je do sada bio dostupan za PS4 i Switch, ali će od 10. prosinca taj svijet moći istražiti i oni koji preferiraju igrati na računalima. PC port će vas koštati 60 eura, a Square Enix voli Valve, što znači da ćete dobiti ključ za taj servis neovisno o tome za koju se online trgovinu odlučite. Sve ostalo o igri pronaći ćete na ovim stranicama, a video prikaz koji je izdavač zajedno s timom pripremio za novu verziju možete vidjeti u nastavku.