Privatni serveri stigli u Fallout 76, ali koštaju 15 eura mjesečno

Uz veliku nadogradnju koja je dostupna svim vlasnicima ovog post-apokaliptičnog multiplayer RPG-a Bethesda je počela prodavati mjesečnu pretplatu

Mateja Šop srijeda, 23. listopada 2019. u 20:10

Bethesda nikako da pogodi s Falloutom 76. Problematičan izlazak, nedostatak sadržaja, bugovi - neki igrači su im progledali kroz prste jer je to bio prvi multiplayer naslov na kojem su radili. No, od izlaska je prošla godina dana, neki obećani sadržaji još nisu našli svoj put u igru (ubacivanje NPC-jeva je nedavno odgođeno), a kao šlag na tortu stigla je današnja zakrpa s početkom prodaje mjesečne pretplate.

Iza imena Fallout 1st krije se program za članove u kojem možete sudjelovati izdvajanjem 15 eura mjesečno, odnosno 120 eura godišnje (12, odnosno 100 dolara ako se iz SAD-a). Svi oni koji plate imaju pristup privatnim serverima, što su brojni igrači tražili od samog početka, mogu spremati neograničenu količinu itema i komponenti u Scrapbox, u bilo kojem trenutku mogu podignuti Survival Tent koji daje pristup svim potrepštinama i postaje Fast Travel lokacija, dobivat će mjesečnu količinu i popust na Atoms, te pristup ekskluzivnim kozmetičkim dodacima.

Što se privatnih servera tiče, osoba koja plaća pretplatu može pozvati do sedam igrača, a oni koji dobiju pozivnicu ne moraju. Svijet funkcionira kao i običan Adventure Mode, samo što ćete sada moći u njemu uživati sami ili s odabranima. Ova najava nije najbolje prošla kod igrača koji su veoma brzo izrazili svoje negodovanje na Twitteru i Redditu, budući da za igranje osnovne igre i dalje morate izdvojiti novac i Fallout 76 nije prešao na F2P model.

Kako bilo, svi oni koji žele, mogu se zaputiti ovdje ako se žele više informirati o tome kako točno pretplata funkcionira i što točno uključuje. Oni koji nisu zainteresirani za to, a imaju Fallout 76, danas su dobili zakrpu koja je donijela brojne promjene - na PC-u morate preuzeti nešto manje od 3,5 gigabajta, dok na konzolama teži malo manje od 8 gigabajta. Cijeli popis promjena možete proučiti na ovim stranicama, a ako vas zanima više o prvoj multiplayer igri smještenoj u tom post-apokaliptičnom, sve informacije nalaze se na službenim stranicama.