Prvi ovogodišnji State of Play ugostio petnaest nadolazećih igara za PlayStation

U ukupnom trajanju od preko 40 minuta, na PlayStation State of Playu prikazani Dave the Diver, Rise of the Ronin, Death Stranding 2 i mnogi drugi novi naslovi

Damir Radešić četvrtak, 1. veljače 2024. u 11:30

Vrlo uzbudljiva jučerašnja prezentacija State of Play nas je prosvijetlila novim promotivnim video zapisima iz naslova koji stižu na PlayStation. Dapače, neki od njih su prava iznenađenja, a posebno nam je zapeo za oko Silent Hill: The Short Message. Naime, ova horor avantura je strogo čuvana od očiju javnosti i praktički nismo ni znali za njeno postojanje od jučer. Da stvar bude bolja, ne samo da je već dostupna, nego je i potpuno besplatna! Dakako, riječ je o daleko kraćem izdanju od uobičajenih, no opet, ljubitelji dobrih horora ga svakako neće propustiti. Kad već spominjemo ovaj serijal, recimo i da je Konami prikazao novu i poboljšanu verziju Silent Hilla 2 čiji datum izlaska još uvijek ostaje nepoznanica.

Timska pucačina iz trećeg lica Helldivers 2 prema planu stižu 8. veljače na PlayStation, ali i na PC, dok će dva dana ranije premijeru doživjeti Foamstars. Riječ je o timskom multiplayeru u kojem koristimo pjenu za stvaranje vlastitih skliskih terena koje koristimo u napadima i obrani, a valja naglasiti da ovaj uradak Square Enixa stiže u utorak kao jedan od besplatnih naslova za pretplatnika na PlayStation Plus. Ipak, vjerujemo kako je najveću pažnju pobudila najava Death Strandinga 2 koji nosi podnaslov On the Beach i nesumnjivo će donijeti nova uzbuđenja u čizmama vječitog lutalice Sama u ovom postapokaliptičnom futurističkom svijetu.

Od ostalih novotarija, spomenimo kako nama omiljeni prošlogodišnji biser Dave the Diver stiže na PlayStation u travnju, te će mjesec kasnije ugostiti poznato japansko čudovište Godzillu, serijal Metro će dobiti posebno Awakening izdanje isključivo za VR u neko doba ove godine, dok u ožujku očekujemo izlazak Rise of the Ronina u režiji Team Ninje, kao i Dragon's Dogme 2. Ukoliko vam se ne gleda čitava prezentacija, u nastavku donosimo pojedinačne trailere, pa pripremite kokice i uživajte.