PS ekskluziva Days Gone stiže na PC, poznati hardverski zahtjevi

Prije par dana je kao bomba odjeknula vijest da još jedna, očito bivša, PlayStation ekskluziva stiže na PC, a danas su već poznati i hardverski zahtjevi

Damir Radešić četvrtak, 25. veljače 2021. u 15:53

Nakon uspješnog probijanja leda s Horizon Zero Dawn u kolovozu prošle godine kada je spomenuta ekskluziva za Sonyjevu konzolu postala dostupna i na PC-u, bilo je pitanje vremena kada će spomenuta tvrtka nastaviti niz. Prije par dana je objavljeno kako je lavina krenula i slijedeći naslov u kojem će uz vlasnike PlayStationa moći uživati i igrači na PC-u je Days Gone.

Riječ je o akcijskoj avanturi smještenoj u postapokaliptični svijet u kojoj kao "prekaljeni bajker Deacon", da citiramo kolegu Lučića koji se svojedobno bavio recenzijom Days Gonea za PS4, lutamo područjima nakrcanima zombijima u potrazi za voljenom. Da ne prepričavamo dalje, naš osvrt u cijelosti pročitajte ovdje.

Prema planu, Days gone će se tijekom proljeća ove godine pojaviti na Steamu uz sva grafička poboljšanja koja spomenuta platforma omogućava, a na spomenutom servisu su se pojavili i hardverski zahtjevi koji ne zvuče prestrašno, no znakovito je da se u obje varijante pojavljuje SSD kao jedan od preporučenih preduvjeta.

Obzirom da je ipak riječ samo o preporuci, Days Gone će ipak raditi i pri instalaciji na klasični disk, no ovakve vijesti uvijek dobro dođu kao podsjetnik za eventualne nadogradnje konfiguracija uz koje provodimo nebrojene sate, a SSD je, ruku na srce, odavno postao jedna od poželjnijih komponenti. U nastavku donosimo minimalne i preporučene zahtjeve.

 

Minimum:

OS: Windows 10 64-bit

Procesor: Intel Core i5-2500K@3.3GHz ili AMD FX 6300@3.5GHz

Radna memorija: 8 GB RAM

Grafika: Nvidia GeForce GTX 780 (3 GB) ili AMD Radeon R9 290 (4 GB)

Prostor na disku: 70 GB, SSD preporuka

 

Preporuka:

OS: Windows 10 64-bits

Procesor: Intel Core i7-4770K@3.5GHz ili Ryzen 5 1500X@3.5GHz

Radna memorija: 16 GB RAM

Grafika: Nvidia GeForce GTX 1060 (6 GB) ili AMD Radeon RX 580 (8 GB)

Prostor na disku: 70 GB, SSD preporuka