Psihološki horor Anthology of Fear stiže početkom iduće godine

Anthology of Fear je najavljen za PC i Nintendo Switch, a prema opisu donosi svježi pristup horor žanru uz praćenje priče iz prvog lica

Damir Radešić četvrtak, 12. rujna 2019. u 14:21

Neovisni razvojni tim RG Crew je najavio psihološki horor iz prvog lica Anthology of Fear kojeg će prema planu dovršiti u prvom tromjesečju iduće godine. Posebnost ovog naslova je što umjesto jedne prati čak tri zasebne priče smještene u različita vremena i područja, a iste su ipak na neki način povezane iako su glavni protagonisti unikatni. Prva priča nas vodi u izolirano područje Sibira početkom dvadesetog stoljeća u kojem ćemo uz rješavanje misterija pokušati preživjeti, a ubačeni su i elementi lova.

Druga priča se pak bavi počecima uočavanja NLO-a i vanzemaljaca, pa pretpostavljamo da je vremenski smještena u pedesete ili šezdesete godine prošlog stoljeća, a za razliku od ranije spomenute odvijat će se u naizgled običnoj kući. Treći scenarij nema definiran vremenski period i u njemu se miješa nestvarno i stvarno, što je posljedica zadiranja u sjećanja, a kako kažu autori, svaka od priča dolazi i s drugačijim stilom igrivosti. Vodeći programer RG Crewa, Piotr Rycąbel, objašnjava kako su izradi pristupili iz šire perspektive, te da ovisno o epizodi/priči, svaka sadrži više ili manje elemenata istraživanja, prikradanja, bježanja, borbe i lova. Anthology of Fear je već uvršten u ponudu servisa Steam, a u nastavku donosimo prvi promotivni video koji prati njegovu najavu.