Red Dead Redemption 2 i Red Dead Online dobivaju podršku za DLSS

Zahvaljujući novoj nadogradnji koja implementira DLSS, od idućeg tjedna će vlasnici RTX grafičkih kartica dobiti značajnije povećanje performansi u Red Dead Redemptionu 2

Damir Radešić četvrtak, 8. srpnja 2021. u 19:11

Red Dead Redemption 2 dvije godine nakon izlaska i dalje slovi kao jedna od najzahtjevnijih igara na tržištu koja je uvijek gladna hardvera i najbolji prikaz u igri uz koliko-toliko zadovoljavajući broj sličica u sekundi je bio rezerviran za vlasnike najmoćnijih konfiguracija. Iako se već mjesec dana priča o mogućoj implementaciji Nvidijine tehnologije DLSS (Deep Learning Super Sampling) koja je rezervirana isključivo za RTX grafičke kartice, odnosno serije 20XX i 30XX, jučer je potvrđeno kako novom nadogradnjom ista napokon stiže u igru, kao i njen multiplayer dio, Red Dead Online.

Kako stoji u službenom priopćenju, ova tehnologija će igračima ponuditi vidno više FPS-a uz poboljšanje kvalitete prikaza, što je svakako nešto što će natjerati i one koji su kupili Red Dead Redemtpion 2 pa im se ne sviđa, da mu daju novu šansu, a oni koji su ga odigrali će svakako provjeriti kako će to nakon nadogradnje izgledati, dakako, uz preduvjet da imaju odgovarajući GPU.

Službenog naziva Blood Money, ova nadogradnja stiže 13. srpnja, a u igru donosi novu seriju zadataka i odgovarajućih aktivnosti uz prikladne nagrade, kao i nove poslove jednostavnog naziva Crimes. Kako i sam naziv sugerira, očekuje nas kriminalna karijera koja se sastoji od niza scenarija koji uključuju otmice, brutalnu naplatu dugova i još mnogo mutnih rabota. Dio atmosfere, kao i ostale novosti koje nas očekuju u Blood Moneyu pogledajte u priloženom promotivnom videu.