Resident Evil stiže u Dead by Daylight, nažalost, bez Lady Dimitrescu

Asimetrični multiplayer horor Dead by Daylight će povodom pete obljetnice, sredinom lipnja, dobiti novi dodatak koji u igru uvodi sadržaje trenutno popularnog Resident Evila

Damir Radešić četvrtak, 27. svibnja 2021. u 05:10

Ekipa Behaviour Interactivea je novim službenim priopćenjem objavila kako je od 14. lipnja 2016. kada je objavljen, Dead by Daylight zaigralo preko 36 milijuna igrača. Ovaj asimetrični horor u kojem jedan igrač preuzima ulogu lovca, dok mu ostalih četvero pokušavaju pobjeći, dio svoje popularnosti duguje stalnim nadogradnjama koje su u svijet igre uvele likove iz poznatih franšiza poput Halloweena, Evil Deada, Silent Hilla, Stranger Thingsa i tako redom. Obzirom da se bliži peta obljetnica izdavanja, autori su za tu prigodu pripremili novi dodatak kojeg nisu mogli bolje tempirati. Naime, proteklih mjesec dana naslovnice medija koji se bave videoigrama se prepune članaka o novom Resident Evilu Village kojim smo i sami oduševljeni, a upravo je ovaj serijal tema novog DLC-a koji će biti dostupan 15. lipnja.

Nažalost, isti se ne bavi likovima i negativcima iz spomenutog posljednjeg poglavlja Resident Evila, već nešto ranijima. Točnije, područje na kojem će se odvijati nova bitka za preživljavanje i Leon S. Kennedy kao jedan od bjegunaca su preuzeti uz Resident Evila 2, dok Nemesis i Jill Valentine dolaze iz trećeg dijela. Nemesis kao negativac nije nimalo loš izbor obzirom da može izbaciti pipke iz ruke koji rade veliku štetu likovima koje progoni, te ih usput zarazi T-virusom zbog kojeg kašlju, povraćaju i općenito rade veću buku zbog koje iz progonitelj može lakše otkriti. Uz to, ukoliko je neki od progonjenih zaražen, Nemesis dobiva na snazi i svojim udarcima može probiti neke zidove i zaklone, a kao da i to nije dovoljno, nasumično će stvarati zombije na mapi koji nisu brzi, ali ako nekog dohvate automatski će biti inficiran T-virusom.

Leon pak ima sposobnost izrade zasljepljujuće granate kojom će nakratko onesposobiti Nemesisa, dok Jill može minirati generatore kako bi progonitelju nanijeli štetu kada ih pokuša ugasiti. Dave Richards, kreativni direktor igre, je izjavio kako su se posvetili starijim izdanjima Resident Evila obzirom da je riječ o klasicima koje smo u mladosti voljeli igrati i koje pamtimo. Na pitanje hoće li u kakvim idućim dodacima u svijet Dead by Daylighta dovesti trenutno popularnu Lady Dimitrescu kao negativca, kaže kako na njega trenutno ne može odgovoriti, što bi moglo značiti da ipak o njemu razmišljaju. Resident Evil DLC za Dead by Daylight će se prodavati po cijeni od 11,99 eura kao i svi raniji novi dodaci.