Rune II izlazi za dva mjeseca, otvorene i predbilježbe

Razvojni tim Human Head Studios objavio je kada će igrači moći zaigrati nastavak na akcijsku igru koja će ove godine proslaviti 19. rođendan

Mateja Šop četvrtak, 12. rujna 2019. u 06:00

Krajem svibnja je razvojni tim Human Head Studios objavio promjenu plana za nastavak na akcijsku igru Rune, koja je izašla 2000. godine. Rune: Ragnarok je bilo ime koje su mu dodijelili prije dvije godine, da bi se odlučili na novo ime - jednostavno Rune II - kao i sklapanje partnerstva s Epic Gamesom, što znači da će igra biti ekskluziva za tu nedavno otvorenu trgovinu godinu dana nakon njenog izlaska.

Sada je tim objavio nove detalje, među kojima su datum izlaska, otvaranje predbilježbi za tri različite verzije koje igrači mogu nabaviti, kao i informacije o nadolazećem beta testiranju. Igra je za sada najavljena samo za PC, a svi zainteresirani igrači moći će je zaigrati od 12. studenog. Što se tiče verzija koje možete nabaviti, situacija je ovakva: osnovna se prodaje po cijeni od 24,99 eura i uključuje samo igru, Berserker Rage za 32,99 eura ubacuje još recepte za oružje i oklop, uz soundtrack, dok God Slayer za 48,99 eura uključuje sve spomenuto uz brod i recepte za nekoliko itema.

Svi oni koji prije toga žele sami isprobati kako igra radi, moći će to napraviti putem otvorene bete koja će održati između 20. i 22. rujna. Tim želi testirati Deathmatch i Team Deathmatch modove u kojima će moći sudjelovati do 16 igrača, a sve što će vam trebati za sudjelovanje je korisnički račun na Epicu i praćenje Twitter profila igre kako biste bili u toku s informacijama.

Rune II stavlja vas u ulogu spasitelja Midgarda koji se mora suprotstaviti Lokiju i spriječiti njegove naume uništavanja cijelog svijeta. U tu akcijsku avanturu možete se upustiti sami ili s prijateljima, a borit ćete se protiv cijelog niza podanika tog zločestog boga u brutalnoj borbi prsa o prsa. Dok istražujete svijet pronalazit ćete vrijedne resurse, opremu i oružja koja će vam pomoći da zaustavite apokalipsu. Sve što je tim bio spreman objaviti nalazi se na službenim stranicama, a najnoviji trailer možete pogledati u nastavku.