Sega slavi 10. rođendan Bayonette i Vanquisha verzijama za aktualne konzole

Izdavač je objavio kako će deset godina nakon izlaska ove dvije igre postati dostupne za PS4 i Xbox One uz grafička poboljšanja

Mateja Šop utorak, 10. prosinca 2019. u 06:00

Igre na kojima radi PlatinumGames poznate su po nabrijanoj akciji, kompleksnim borbenim sustavima i sustavu ocjenjivanja kroz koji vam igra rangira efikasnost i stil nakon svake borbe. Dvije igre koje se posebno ističu po tome i koje su brojnim igračima drage jesu Bayonetta i Vanquish. Prva igra prati vješticu koja među ostalim koristi svoju kosu kao oružje, dok je druga znanstveno-fantastična pucačina u kojoj se uklizavate u protivnike i radite im svašta.

Obje će igre uskoro proslaviti 10. rođendan, pa je izdavač Sega zaključio da bi adekvatan poklon igračima bio ponuditi nove i uljepšane verzije obje igre koje će po prvi puta biti dostupne za PlayStation 4 i Xbox One. Puno ime paketa glasi Bayonetta & Vanquish 10th Anniversary Bundle, postat će dostupan 18. veljače 2020. godine i uz digitalnu verziju koja će se prodavati za 40 američkih dolara, izdavač priprema i pakiranje u kutiji koje će uključivati novi artwork i metalnu kutijicu.

Oni koji imaju osnovne verzije konzola moći će iskusiti igre u nešto ljepšem izdanju, dok će obje bolje raditi ako imate PS4 Pro ili Xbox One X, budući da su obećane podrške za 4K i 60 sličica u sekundi. Zasad nije rečeno hoće li grafička poboljšanja biti dostupna igračima koji su prije dvije godine ili nekad nakon toga nabavili PC portove koje možete zaigrati putem Steama, ali će se Sega nekad vjerojatno oglasiti po tom pitanju.

Svi zainteresirani igrači mogu ovaj paket od danas nabaviti ako odrade predbilježbe putem PSN-a (gdje će dobiti dvije teme) ili Microsoftove trgovine, a ako vam treba više detalja o obje igre, Sega je pripremila posebne stranice na kojima možete pronaći sve što vas zanima.