Six Days in Fallujah odgođen za iduću godinu, da čovjek ne povjeruje

Obzirom da o ovoj "realnoj" pucačini na temu škakljivih vojnih operacija tijekom rata u Iraku nismo dugo čuli ni riječ, odgodu su i slijepci mogli predvidjeti

Damir Radešić četvrtak, 18. studenog 2021. u 10:11

Iako je, bez ikakve sumnje, ekipa Highwire Gamesa imala najbolju namjeru do konca ove godine predstaviti nam Six Days in Fallujah, to se prema njihovom službenom priopćenju ipak neće dogoditi. Naime, u svom obraćanju javnosti, CEO izdavačke kuće Victura, Peter Tamte, kaže kako je postalo očito da za oživljavanje stvarnih priča koje će biti utkane u njihov projekt treba mnogo više ljudi, kapitala i vremena no što su izvorno planirali. Nastavlja kako planiraju udvostručiti redove Highwire Gamesa, ali to povlači i odgodu izlaska koji je prema novom planu zakazan za posljednje tromjesečje iduće godine.

Čitav projekt je započeo pričom američkog vojnika koji je tijekom spornih šest dana druge bitke za Faluđu 2004. godine ranjen, a naknadno se svojim ispovijedima i pričama u razvoj uključilo preko sto Marinaca, regularnih vojnika i iračkih civila koji su imali nesreću sudjelovati u tom sukobu. Iako osnovu igre čini napucavanje, autori se ovim uratkom nadaju igračima predočiti što vjerniji prikaz urbanog ratovanja kroz priče i izazove s kojima su se susreli vojnici i tamošnji civili.

Već pri samoj najavi 2009. je Six Days in Fallujah podigao veliku prašinu i izazvao brojne reakcije, pa je Konami koji je trebao biti izdavač raskinuo ugovor zbog negativnog publiciteta, a sam izlazak je odgođen. Izdavačke kuće su zaobilazile ovaj projekt, te se na koncu 2016. originalni developerski tim, Atomic Games, raspao uslijed nedostatka financija, a nove spoznaje, prilično bombastične, pokrenute su početkom ove godine kada je obznanjeno da rad nastavlja Highwire Games, studio sastavljen od veterana serijala Halo i Destiny, o čemu smo svojevremeno pisali.

Besplatna dostava

Intel

HP 250 G8

Core i5 1135G7,8GB, 512GB SSD, Iris Xe Graphics, 15.6" FHD IPS, Windows 10

5399 kn 5899 kn Kupi


In-ear slušalice s BT 5.0 aptX™ tehnologijom

MARSHALL Minor II

12 sati reprodukcije glazbe, višesmjerni kontrolni gumb, funkcija pauze pomoću magneta, ugrađeni mikrofon omogućava razgovore ili snimanje glasovnih bilješki putem uređaja,14.2 mm driveri, 20 Hz–20 kHz, 117 dB SPL.

669 kn 969 kn Kupi

3-sistemski podni zvučnici

DAVIS ACOUSTICS Hera 150

Značajno poboljšava rezultate slušanja, korištenjem novog woofera koji omogućuje bolje spuštanje u bas. 42 -20,000 Hz, 4 ohma, 92 dB, 150 W

4.699 kn 4.799 kn Kupi