Sony danas otkriva detalje o PlayStationu 5, odlične ocjene za Doom Eternal i druge novosti

Uz prezentaciju novih indie igara koju nam je danas Nintendo pripremio, dobili smo i dobre vijesti za ostatak tjedna u svijetu igara

Mateja Šop srijeda, 18. ožujka 2020. u 06:00

Sad kada je Microsoft objavio detaljne tehničke specifikacije i ostale mogućnosti svoje nadolazeće konzole Xbox Series X, Sony je najavio da će nakon duge šutnje napraviti isto. Danas nas čeka zanimljiv dan i prezentacija koja bi konačno trebala otkriti tajne PlayStationa 5 će se kod nas održati u 17 sati. Osim toga, prema kritičarima možemo se veseliti petku i novoj Doom igri, Stellaris je proširen novom ekspanzijom, Humble je pripremio prilično dobar paket s Capcomovim igrama i od četvrtka možete besplatno zaigrati Assassin's Creed Odyssey.

Kritičari odlično ocijenili Doom Eternal

Izgleda kako ćete ovog petka, neovisno tome preferirate li nešto opuštajuće i šareno ili krvavo i brutalno, pogoditi s bilo kojim izborom igre. Jučer su kritičari rekli da je Animal Crossing: New Horizons najbolja igra u serijalu i idealan bijeg od trenutnog stanja u svijetu, a još jedan dobar način za bijeg bit će raznošenja raznolikog asortimana demona koji su napali naš planet. Nakon nekoliko odgoda Doom Eternal također izlazi 20. ožujka, a prema onime što su kritičari objavili, id Software je opet napravio izvrstan posao.

Kao što smo već par puta pisali, novi Doom nas šalje na Zemlju koja je sada preplavljena demonskim hordama, a Doom Slayer sve to opet mora počistiti. Tim je ubacio neke nove mogućnosti kretanja i pucanja po svemu, ali je većina toga ostala ista kao i u rebootu iz 2016. godine. Izgleda da je ta odluka bila dobra, budući da je trenutna prosječna ocjena 90/100.

Doom Eternal uz Doom 64 izlazi ovog petka za PC, PlayStation 4 i Xbox One, dok će na Switch stići par mjeseci nakon toga. Sve što je id Software objavio o svojoj najnovijoj pucačini možete proučiti na službenim stranicama i odraditi predbilježbe ako želite.

Sony će sutra objaviti detalje za PlayStation 5

Microsoft je jučer objavio detalje o svojoj novoj konzoli Xbox Series X, od tehničkih specifikacija do ostalih mogućnosti koja će ona imati. Sony je do sada uglavnom šutio – objavili su ime konzole, prije malo više od mjesec dana prikazali logo, a sada kada je zeleni tabor pokazao što ima ispod haube oni su odlučili da je vrijeme da demonstriraju na čemu su radili uglavnom u tišini i tajnosti.

Prezentacija nove PlayStation konzole najavljena je za sutra u 17 sati po našem vremenu i čast razotkrivanja novog hardvera dobio je Mark Cerny. Prijenos uživo, kao i svi detalji svi zainteresirani moći će pratiti na službenom PlayStation blogu, a čim saznamo što je Sony spreman s nama podijeliti prenijet ćemo vam.

Assassin's Creed Odyssey ovog vikenda besplatan za igranje

Ako vam trenutno trebaju nova igraća iskustva, ali se niste spremni odvojiti od novaca, Ubisoft ima ponudu za vas. Najnovija igra u serijalu Assassin's Creed bit će besplatna za isprobavanje i igranje od četvrtka. U službenoj objavi nisu previše filozofirali – poručili su nam da od 19. ožujka u 8 sati do 23. ožujka u 18 sati možemo zaigrati igru u cijelosti i da već sada možemo započeti s preuzimanjem kako bismo bili spremni za uskakanje u antičku Grčku čim promotivni period započne.

Assassin's Creed Odyssey je prva igra u serijalu koja nam je omogućila da biramo između spola glavnog lika, pa tako možete biti Alexios ili Kassandra i istražiti ogroman i veoma lijep otvoreni svijet. Uz to su stigli i neki drugi RPG elementi i Ubisoft je ponudio više opcija kod razgovora s NPC-jevima, pa samim time i više opcija za osobnost vaše verzije glavnog junaka ili junakinje ove priče. Ponuda vrijedi za PC, PlayStation 4 i Xbox One verzije igre, sve što napravite bit će vam sačuvano ako kupite igru nakon što promocija završi, a to ćete moći napraviti po 75 posto nižoj cijeni. Sve ostalo što vas zanima o prilično vjernoj rekreaciji lokacija u ovom razdoblju ljudske povijesti potražite ovdje.

Izašla ekspanzija za strategiju Stellaris

Paradox Interactive svaku svoju strategiju dugo godina nakon izlaska proširuje dodacima, a njihov prvi znanstveno-fantastični uradak dobiva isti tretman. Stellaris je tako danas dobio četvrtu ekspanziju imena Federations koja, kao i one prijašnje, unosi brojne nove dodatke za one koji je nabave, kao i za one koji imaju osnovnu verziju jer Paradox pripremi i besplatne nadogradnje.

Ovaj grand strategy naslov zahvaljujući novom dodatku sada ima više opcija za one željne upuštanja u galaktičku politiku i senat. Kao što joj ime kaže, dodatak ubacuje federacije čijim će osnivanjem igrači osigurati velike nagrade za sve članove, moći ćete ujediniti razna svemirska carstva u zajednice i zatim gurati svoje ideje, svako carstvo sada ima svoju povijest koja utječe na početak igre, a sve zaokružuju novi projekti za izgradnju zbog kojih ćete se isticati u ostatku svemira. Federations možete nabaviti za 19,99 eura putem Steama, a osnovnu igru i sve dodatke do 20. ožujka nabaviti po sniženim cijenama. Ako vam prije kupovine treba više informacija o ovoj strategiji, Paradox je pripremio stranice na kojima ih možete pronaći.

Humble nudi Capcom MEGA Bundle

Svi oni koji su zainteresirani za dio kolekcije koje je izdao Capcom se naredna dva tjedna mogu zaputiti na Humble Bundle i nabaviti paket imena Capcom MEGA Bundle. Iako Humble u zadnjih godinu ili malo više od toga više ne izdaje pakete toliko često, znaju pogoditi ponudu koja bi većem broju igrača mogla biti interesantna. Način funkcioniranja ovih paketa nije se promijenio otkad je ovaj servis pokrenut 2010. godine, ali ćemo ga svejedno ponoviti – igre se nude u tri cjenovna ranga, a za ključeve morate izdvojiti neku minimalnu svotu novaca. Nedavno je Humble uveo regionalne cijene, pa tako mi sada plaćamo u eurima umjesto u američkim dolarima.

Za 1 euro ćete dobiti 2D akcijsku igru Strider, Mega Man Legacy Collection, Resident Evil Revelations 2 – Episode 1: penal Colony uz DLC za novu verziju Resident Evila 2 ako ga imate. Uz ovo, za minimalno 9,85 eura dobit ćete još ključeve za Mega Man X Legacy Collection, Resident Evil 0 HD Remaster, Resident Evil Revelations i Resident Evil: Revelations 2 – Complete Season, kao i popust od 50 posto za kupovinu Resident Evila 2 i Devil May Cry 5 putem Humbleove trgovine.

Za one koji žele sve igre u paketu morat će izdvojiti 18,5 eura, a posljednjih šest igara izgleda ovako: Mega Man 11, Devil May Cry 4 Special Edition, Dragon's Dogma: Dark Arisen, Street Fighter 30th Anniversary Collection, Resident Evil HD Remaster i Dead Rising 4. Humble Bundle ovog mjeseca podržava dobrotvornu udrugu Direct Relief, ali ako želite možete odabrati neku drugu koja vam je draža i za koju smatrate da zaslužuje dio prihoda od prodaje paketa. Sve ključeve aktivirat ćete na Steamu, a ako ste zainteresirani, zaputite se sami na Humble Bundle i odaberite ono što vam najviše odgovara.