Soulmask krenuo u early access i postao jedan od najtraženijih naslova na Steamu

Ambiciozni survival Soulmask je prije par dana ušao u program ranog pristupa i privukao desetke tisuća igrača pred kojima je već sada preko 500 sati igrivosti

Damir Radešić ponedjeljak, 3. lipnja 2024. u 14:00

Već samom najavom Solmaska, ekipa CampFire Studiosa je uzburkala duhove među ljubiteljima survivala koji žude za novim elementima igrivosti u ovom trenutno najpopularnijem žanru. Kako smo napisali u našem osvrtu na testnu verziju, riječ je o igri koja nas vodi u prašumu u kojoj ćemo polako sakupljati resurse, izučavati tehnologije, izrađivati oružja i graditi čitava naselja, dok posebnost predstavlja korištenje maske. Točnije više njih koje pronalazimo na raznim lokacijama, a svaka nam daje određene bonuse koji će nam olakšati daljnji napredak.

Svima je pak zajednička sposobnost preuzimanja tijela naših podanika, što će biti iznimno korisno jer se u trenu sa mišićavog ratnika u kojeg smo ulagali iskustvene bodove isključivo u konstituciju, možemo prebaciti na lukavog lopova čiji su atributi idealni za misije kojima je pametnije pristupiti uz podizanje što manje buke. Uz to, dok u većini survivala sav teret prikupljanja resursa i njihova obrada pada na leđa igrača, u Soulmasku je putem prilično kompleksnog sustava moguće dodijeliti poslove seljanima koji će ih za nas obavljati i kada nismo prisutni u igri.

U posljednja tri dana koliko je Soulmask u early accessu, igrači su o njemu izrazili prilično pozitivna mišljenja, što je vidljivo i na prodajnim rezultatima obzirom da se vrte oko sredine deset trenutno najprodavanijih na Steamu, dok je na serverima jučer zabilježen vrhunac od gotovo 40 tisuća igrača istovremeno.

Za kraj ćemo naglasiti da je cijena igre do 6. lipnja snižena za promotivnih deset posto i iznosi 26,99 eura, što je obzirom na preko 500 sati sadržaja itekako isplativa investicija za sve koji preferiraju ovakav tip igrivosti. Prema planu, Soulmask će u early accessu provesti najmanje godinu dana tijekom kojih će, kako kažu autori, biti usavršavan i nadograđivan nizom besplatnih nadogradnji.