Strategija Northgard dobiva novu nadogradnju, verzije za konzole i igru na ploči

Nezavisni francuski razvojni tim Shiro Games objavio je planove za svoju prilično uspješnu strategiju s Vikinzima, a igrači se imaju čemu veseliti

Mateja Šop petak, 19. srpnja 2019. u 06:00

Igrači su se prvi put mogli upoznati sa strategijom Northgard kada je izašla putem Early Accessa krajem veljače 2017. godine. Razvojni tim Shiro Games je prije toga imao par projekata iza sebe, no ovo im je bio prvi pokušaj u tom žanru. Već u toj fazi razvoja je igra dobila odlične ocjene, a nakon što je izašla konačna verzija prošle godine u ožujku uskočilo je još igrača u taktiziranje s raznim frakcijama Vikinga i igra je premašila milijun prodanih primjeraka.

Iako trenutno rade na još jednom projektu, dio tima je i dalje posvećen izradi novih sadržaja i proširivanju svijeta Northgarda. Sada smo dobili priliku vidjeti ne što točno misle, a htjeli su da znamo što stiže prije nego što su spremni te sadržaje prikazati za vrijeme sajma Gamescom koji se održava krajem idućeg mjeseca.

Prva stvar je najava nove besplatne ekspanzije koju će dobiti svi vlasnici igre na PC-u. Njeno puno ime je Northgard: Conquest i ubacit će proceduralno generiranu kampanju u kojoj će igrači moći kooperativno igrati i pokušati doći do pobjede. Svaki igrač će imati svoje misije i zadatke, zbog čega tim kaže da će svaki prelazak biti značajno drugačiji. Ovaj mod bi trebao izaći u listopadu.

Da rade na konzolaškim verzijama najavili su krajem svibnja, a sada su potvrdili točan datum izlaska za sve nove platforme na koje Northgard stiže. Igrači će moći nabaviti igru za PlayStation 4, Xbox One i Switch i zaigrati je od 26. rujna ove godine. Oni kojima su draže fizičke kopije, moći će ih istog dana nabaviti. Ove verzije igre obuhvaćat će sav sadržaj koji je imala osnovna igra za PC uz Ragnarok i Relics nadogradnje, te prilagođeno korisničko sučelje i kontrole.

Posljednja stvar koju su najavili je igra na ploči smještena u tom svijetu. Northgard: Uncharted Lands imat će sve ono što ima i digitalna verzija, a tim zamišlja da je može zaigrati svatko, neovisno o dobi i iskustvu. U svakoj partiji može igrati između dvoje i pet igrača koji će odabrati svoj klan, istraživati i osvajati nova područja, preživljavati oštre zime, boriti se ili sprijateljiti s raznim bićima i stvorenjima, te poraziti sve protivnike koji se nalaze na putu do pobjede.

Više informacija o sva tri projekta u Northgardu na kojima Shiro Games radi dobit ćemo za nešto više od mjesec dana, a tada će i malo više popričati o kooperativnoj akcijskoj survival igri Darksburg. Northgard trenutno možete nabaviti za PC i zaigrati putem Steama, a osim na Valveovom servisu možete je kupiti još na Humbleu i Fanaticalu. Za više informacija o igri posjetite službene stranice, a ako vas zanima Darksburg, zaputite se ovdje.