Stray i predbilježbe za Marvel's Spider-Man Remastered vodeći na Steamu (18.7. – 24.7.)

Izuzev Steam Decka koji već mjesecima ne silazi s vodeće pozicije najprodavanijih proizvoda na Steamu, protekli tjedan je bio u znaku odličnog Straya i rezervacija za Marvel's Spider-Man

Damir Radešić ponedjeljak, 25. srpnja 2022. u 16:05

Nije nikakva tajna da Valve ima velikih problema s isporukom Steam Decka, "prijenosnog PC-a" na kojem je moguće zaigrati masu igara sa Steama. Mnogi igrači su napravili predbilježbe još prošle godine čim su otvorene i premda je prema posljednjim vijestima proizvodnja udvostručena, trebali bi ga dobiti tek u trećem tromjesečju ove godine. To doduše ne umanjuje potražnju za njim, ako je vjerovati prodajnim statistikama, te je i ovaj tjedan ova mobilna igračka završila na prvom mjestu prodaje nadmašivši sve ostale proizvode.

Iza Steam Decka slijedi Stray, avantura kojom smo se zabavljali proteklog tjedna i naše dojmove iznijeli u opisu od prije par dana. Ukratko, riječ je o odličnoj igri koja je doduše možda mrvicu prekratka, ali rijetko koji naslov nam se toliko zavukao pod kožu kao dotični.

Čitav cyberpunk svijet, zajedno s njegovim robotskim stanovnicima s kojima se lako emocionalno povezati koliko god bili neobični, te sam Micek koji nas je oduševljavao svojim prirodnim ponašanjem su nešto čemu ćemo se zasigurno vratiti barem još jednom. Ukoliko već sada želite obogatiti svoje iskustvo, na raspolaganju su vam dodatni modovi, poput ovog koji donosi pogled iz prvog lica ili primjerice nekolicina njih koji izvornog glavnog junaka zamjenjuju novim mačkama, pa čak i Garfieldom.

Nakon što je Sony promijenio svoj donedavno vrlo kruti stav glede ekskluziva za PlayStation, te su iste u sve većim brojevima počele pristizati na PC uz mnogobrojne hvale igrača, pomama za Marvel's Spider-Manom uopće ne čudi. Izvorno objavljen prije četiri godine za PlayStation 4, te 2020. za PlayStation 5 uz odlične ocjene, Marvel's Spider-Man stiže na PC 12. kolovoza uz poboljšanu grafiku i efekte, podršku za ultra široke monitore, kao i mogućnost igranja kontrolerom DualSense za sve one divne osjetilne efekte koje isti pruža.

Ostatak najprodavanijih na Steamu u proteklih sedam dana pogledajte u nastavku.