Street Fighter V dobiva novo izdanje, original ovog tjedna besplatan za igranje na Steamu

Capcom je najavio novu verziju svoje borilačke igre koja je izašla prije gotovo tri godine i koja osim većine likova, staza i kozmetičkih dodataka donosi i neke novosti

Mateja Šop utorak, 19. studenog 2019. u 06:00

Sredinom veljače 2016. godine izašla je nova igra u dugovječnom borilačkom serijalu Street Fighter. Kritičari incijalno nisu bili baš zadovoljni onime što je Capcom pripremio, ali je dojam dosta popravio Arcade Edition koji je izašao 2018. godine. S druge strane, igrači nisu bili toliko oduševljeni time što je izdavač nove likove, staze i ostale stvari prodavao putem Season Passa i DLC-ova. Oni koji su htjeli kompletno iskustvo, a bili su spremni čekati, za par mjeseci moći će nabaviti novu verziju igre, objavio je Capcom.

Street Fighter V: Champion Edition najavljen je za PC i PlayStation 4 putem službenog bloga i trailera uz detalje o tome što će ona sve uključivati, te kada će je igrači moći nabaviti. Ukratko, ova verzija će imati sav sadržaj osim nekih kostima i kozmetičkih kolaboracija iz osnovne igre kao i Arcade Editiona. Konkretno, to znači 40 boraca, 34 staze i više od 200 kostima u koje ih možete odjenuti, a svoje vještine možete demonstrirati kroz nekoliko single i multiplayer modova kao što su Story, Arcade, Team Battle, Ranked i Casual Match.

Osim onoga što je već dostupno, Capcom je najavio da će Gill, borac koji će nekima biti poznat iz Street Fightera 3, igračima omogućiti da koriste njegove moći upravljanja vatrom i ledom i prije nego što Champion Edition postane dostupan. Ovaj plavo-crveni, izuzetno mišićavi gospodin bujne kose stiže u prosincu, a moći ćete ga otključati ako imate 100 tisuća Fight Money (valutu koju možete zaraditi igranjem) ili plaćanjem 5,99 eura kada izađe. Oni koji pričekaju Champion Edition neće morati izdvajati dodatne novce.

Novu verziju Street Fightera V moći ćete kupiti od 14. veljače iduće godine po cijeni od 29,99 eura, dok od danas svi oni koji imaju osnovnu igru, ali žele kostime, nadogradnje i sve što će stizati mogu nabaviti Upgrade Kit za 24,99 eura. Ako prije kupovine i predbilježbi želite sami isprobati igru, narednih tjedan dana je možete besplatno preuzeti na Steamu i vidjeti što osnovna verzija nudi. Svima kojima se svidi mogu je do 26. studenog nabaviti za 7,99 eura. Sve detalje o toj borilačkoj igri možete pronaći na ovim stranicama, dok će vam Gill u nastavku demonstrirati svoje vještine.