The Surge 2 izlazi u rujnu, otvorene predbilježbe

Nastavak na akcijski RPG sa solidnim idejama, ali malo lošijom izvedbom moći ćemo zaigrati za par mjeseci i nadati se da je razvojni tim Deck13 uspio popraviti nedostatke

Mateja Šop srijeda, 5. lipnja 2019. u 17:34

Prije dvije godine je razvojni tim iz Njemačke, Deck13, pripremio znanstveno-fantastični akcijski RPG The Surge kojeg su mnogi uspoređivali s FromSoftwareovim popularnim uracima. Uz borbu u kojoj morate paziti na staminu i u kojoj je uvijek bolje sučeljavati se samo s jednim protivnikom, tim je pripremio i neke zanimljive novosti, poput otkidanja dijelova protivnika koje zatim možete iskoristiti i nadograditi svojeg lika, ali zbog težine i kasnijih dijelova u igri nije se svima toliko dopala.

Ipak, bila je dovoljno uspješna da tim i izdavač Focus Home Interactive najave da je u izradi nastavak. Tu smo informaciju prvi put dobili početkom veljače prošle godine, nešto više smo saznali za vrijeme sajma E3, da bi nešto novih informacija dobili na sajmu gamescom. Iako sajam E3 nije još započeo, već su izdavači krenuli s objavljivanjem većih najava, pa smo tako sada saznali kada će The Surge 2 i izaći uz dodatak da svi zainteresirani igrači mogu igru kupiti već sad.

Nastavak stiže 24. rujna ove godine na PC, PlayStation 4 i Xbox One, a svi koji nabave igru prije izlaska dobit će dodatnu opremu. Focus Home prodaje samo jednu verziju igre i to po cijeni od 50 eura i bonus URBN Gear Pack! uključuje sljedeće: omiljeno oružje glavnog junaka iz originala, cijeli oklop, Judgement Axe, Skimmer Drone, Lootscan.exe Radar Module i jedinstvena online ikona koju će drugi igrači moći vidjeti. Ako prije kupovine želite vidjeti ocjene za igru, ali biste svejedno htjeli imati ovu opremu, moći ćete je kupiti zasebno nakon izlaska igre.

Što se sadržaja tiče, radnja igre seli se u razoreni Jericho City nakon što se avion glavnog junaka sruši u njegovom predgrađu. Unutra vas čekaju oklopljeni vojnici, pomahnitali roboti i opaka oluja koja se proširuje kako napredujete kroz igru. Kao i u prijašnjem nastavku, čeka vas brutalna borba prsa o prsa, a tim kaže da su sve ostalo poboljšali i proširili - svijet je veći i više raznolik, imat ćete mnogo više izbora kod opremanja lika oružjem i oklopima, kao i raznim dodacima i implantatima. Vjerujemo da će nam na nekoj od konferencija koje započinju ovog vikenda imati više detalja za prikazati, a ako se želite prisjetiti kako je igra izgledala prošle godine, bacite oko na video u nastavku. Za sve ostalo, posjetite službene stranice.