Titanfall 3 ipak nije u izradi, potvrdio je razvojni tim

Sada kada su javnosti predstavili i omogućili da zaigra njihovu novu igru, Respawnovci kažu da trenutno ne rade na trećem nastavku u sci-fi FPS serijalu

Mateja Šop utorak, 5. veljače 2019. u 19:39

Respawn Entertainment i EA su sinoć izdali novu free-to-play battle royale igru Apex Legends. O ovoj pucačini smještenoj u svijetu Titanfalla počelo se ozbiljnije pričati krajem prošlog tjedna, no prije toga se šuškalo da Respawn već neko vrijeme radi na trećem nastavku u tom serijalu. U razgovoru za Eurogamer je glavni producent demantirao te glasine, što vjerojatno neće baš oduševiti one kojima je bila draga kampanja za jednog igrača u kojoj su se družili s dražesnim Titanom.

Respawn je sve svoje vrijeme i resurse posvetio razvoju battle royale igre i trenutno nemaju planove za Titanfall 3. "Ima nekih ljudi koji smatraju da ima previše battle royale igara ili da se radi o popularnom trendu. Svijet misli da radimo na Titanfallu 3, a to nije istina - radimo na ovome (op. a. Apex Legends). Nismo htjeli pokušati mjesecima uvjeravati skeptičnu publiku trailerima i člancima, nego pustiti igru da govori sama za sebe - to je najjači lijek za sve potencijalne probleme. Radimo F2P igru koja ima loot boxeve nakon što nas je kupio EA i nije Titanfall 3. To je savršen recept za uništiti bilo kakvu marketinšku kampanju, zbog čega smo to htjeli izbjeći i jednostavno smo izdali igru i dali igračima da igraju", rekao je producent Drew McCoy.

2017. godine novinaru koji radi za Kotaku (i koji je poznat po tome da ima provjerene informacije) bilo je rečeno da je Titanfall 3 u poodmakloj fazi razvoja i da bi trebao izaći do kraja prošle godine, no u međuvremenu se tim predomislio i od battle royale moda odlučio napraviti cijelu igru. Oni koji su htjeli novu kampanju morat će sigurno dugo pričekati, budući da Respawn već ima dugoročne planove za Apex Legends. U narednih godinu dana prodavat će Battle Pass, ubaciti nove likove, oružja, opremu i mape te omogućiti cross-play igranje između PC, PS4 i Xbox One igrača, a uz to je rečeno kako bi htjeli igru proširivati sadržajima narednih 10 godina.

Dobra vijest za Respawn je da je Apex Legends u osam sati zaigralo milijun igrača i prvi dojmovi su većinom pozitivni. U odnosu na druge igre u žanru, radi se o poliranom iskustvu koje radi kako je tim zamislio, pa bi ovaj spoj brze timske akcije koji je inspiraciju potražio u nekoliko drugih poznatih serijala mogao zadržati publiku.

Apex Legends je dostupan za PC, PS4 i Xbox One i možete ga preuzeti besplatno. Otključavanje likova i kozmetičkih dodataka moguće je na dva načina - igranjem i trošenjem valute zvane Legend Tokens ili kupovinom Apex Pointsa za prave novce. Detalje o svijetu, herojima i točnim cijenama za mikrotransakcije možete potražiti na službenim stranicama, a kad budu spremni krenuti s radom na Titanfallu 3, obavijestit ćemo vas.